Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Δε συναινεί στην απασχολησιμότητα

Το πρόγραμμα «Τοπικές Πρωτοβουλίες για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Τη διαφωνία τους στο περιεχόμενο και τη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τοπικές Πρωτοβουλίες για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη», το οποίο ουσιαστικά προωθεί τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, εξέφρασαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, και η σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας». Παρολ' αυτά ο Δήμος θα διεκδικήσει τα χρήματα που του αναλογούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο ΠΕΠ Αττικής, για δράσεις και έργα που έχει ανάγκη η πόλη και οι κάτοικοί της.

Συγκεκριμένα, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση των χρημάτων για αναπλάσεις στη νοτιανατολική πλευρά της πόλης (χώρος Τιάνων, οικόπεδο Γκούμα, χώρος Δηλαβέρη, παιδική χαρά Πλάτωνα, Μηχανική Καλλιέργεια, πλατεία Κρατικού Νοσοκομείου) και για κοινωνικές παρεμβάσεις στο παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό, στο Πολύκεντρο και το κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος και η «Δημοκρατική Ενότητα», αφού διατύπωσαν τις διαφωνίες τους για τη φιλοσοφία του προγράμματος, σημείωσαν πως «η πολιτική απασχόλησης ή καλύτερα η δυνατότητα εργασίας και το ζήτημα της ανεργίας είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα, αφορά το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, δηλαδή ποιος κυβερνά και για ποιον, πώς διανέμεται ο πλούτος της χώρας και προς όφελος ποιων». Και συμπλήρωσαν πως «η φτώχεια και η ανεργία δημιουργούνται, αναπαράγονται από τη σημερινή πολιτική εξουσία».

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι τα χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι λεφτά που δικαιούνται οι Νικαιώτες, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί:

  • Το σύνολο των πόρων από την ΕΕ να επενδύονται μέσα από ένα σχεδιασμό σε παραγωγικές δραστηριότητες, με σταθερές θέσεις εργασίας και ιδιαίτερα για τη νεολαία.
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει την ευθύνη της κατανομής του ποσού με βάση τις ανάγκες και προτεραιότητες κάθε περιοχής.
  • Η λήψη, η διαχείριση και ο έλεγχος αυτών των πόρων να εξασφαλίσει διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες.
  • Στις προσλήψεις προσωπικού, όσο διαρκεί το πρόβλημα να εφαρμόζονται οι κλασικές συμβάσεις εργασίας, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Τέλος, ο δήμαρχος Νίκαιας αναφέρθηκε και σε μία άλλη πτυχή αυτών των προγραμμάτων, που στόχο έχουν να μετατρέψουν τους δήμους σε μηχανισμούς εφαρμογής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης. Οι Δήμοι, με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, μετατρέπονται σε πιλότους προώθησης ανακυκλωμένων προσωρινών ευέλικτων θέσεων εργασίας, σημείωσε ο Στ. Μπενετάτος. Τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του, τονίζουν ότι θα διεκδικήσουν έργα αναβάθμισης της πόλης, καθώς «η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού και να ενισχύει τις λαϊκές διεκδικήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κρίνεται το μέλλον των κατακτήσεων» (2006-10-19 00:00:00.0)
Πρόγραμμα για ...απασχολήσιμους (2005-01-13 00:00:00.0)
Ανοίγει το σχολείο στους σπόνσορες (2004-05-18 00:00:00.0)
Διεκδικεί δυναμικά χρήματα και έργα (2003-11-25 00:00:00.0)
Συνέλαβαν το δήμαρχο γιατί υπερασπίστηκε την περιουσία του Δήμου! (2003-09-09 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων (2003-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ