Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΣΑΣΕ
Ενα «συνέδριο» για ... τις καρέκλες

Ενα ακόμα εκλογοαπολογιστικό συνέδριο - φιάσκο, για την ανάδειξη νέας ΠΑΣΟΚικής διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ, ξεκίνησε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Είναι το τέταρτο στη σειρά «εικονικό» συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ, αφού και αυτή τη φορά οι εκλογικές διαδικασίες στους ελεγχόμενους αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, ξανάγιναν στα χαρτιά. Οσο για τους «συνήθεις συμμετέχοντες», αυτοί έδειξαν πως ως μόνη έγνοια είχαν ποιοι θα καταλάβουν τις «καρέκλες» του ΔΣ και θα κρατήσουν τη σφραγίδα, μιας ανυπόληπτης στα μάτια των αγροτών οργάνωσης.

Η κατρακύλα του κύρους της ΓΕΣΑΣΕ φάνηκε χτες κατά την έναρξη των εργασιών, όπου παραβρέθηκαν λιγοστοί προσκεκλημένοι, κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας - ο Γ. Δρυς έστειλε χαιρετίσματα εκ Βρυξελλών - κι όπως είθισται χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΝ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Γωνιωτάκης διαπίστωσε προβλήματα... από την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ και «λιβάνισε δεόντως» την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Κι ως συνήθως, ξεστόμισε κι αυτός τη μόνιμη επωδό για ενιαίο αγροτικό κίνημα. Πράγμα, που χτες ακούστηκε ακόμα πιο γελοίο, ακόμα πιο υποκριτικό!

Με το που αποχώρησαν οι προσκεκλημένοι, έμειναν στην αίθουσα καμιά σαρανταριά αντιπρόσωποι και λίγη ώρα αργότερα έγιναν καμιά εικοσαριά. Οι περισσότεροι «συνεδρίαζαν» στην καφετερία και στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Στις λιγοστές ομιλίες δεν έγινε καμία κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τα όσα δρομολογούνται από την ΕΕ στον αγροτικό τομέα και κανείς δεν προβληματίστηκε για το θλιβερό απολογισμό δράσης της τριετίας που πέρασε, ούτε για την ανυπαρξία προγραμματισμού δράσης. Ο απολογισμός της υποτακτικής διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ περιλάμβανε συμμετοχές, σε κυβερνητικές συσκέψεις, σε ΣΑΠ και ΕΘΕΑΠ, διάφορα σεμινάρια, καθώς και το κυβερνητικό συλλαλητήριο για τον καπνό στις 19/11/2001 στη Θεσσαλονίκη, κι άλλο ένα στην Ξάνθη στις 21/2/2002. Αν και στον απολογισμό δράσης... αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα της τριετίας συνετελέσθη «πραξικοπηματικώς» και αλλαγή προέδρου.

Οι χτεσινές εργασίες τελείωσαν εσπευσμένα στις 6 μ.μ., για να πάνε οι σύνεδροι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Σολωμού, όπου στις 7μ.μ. υπήρχε κι άλλο «συνέδριο», υπό τον Γ. Λαλιώτη όπως ακούστηκε, με θέμα το πώς θα συνεχιστούν οι σημερινές εργασίες, δηλαδή η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου «πράσινου» ΔΣ στη ΓΕΣΑΣΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ