Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Καλός Σαμαρείτης» της συμφοράς

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, Αρτάκης 5, λειτουργεί, ο εκκλησιαστικός Οίκος Ευγηρίας «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» της Μητρόπολης Νέας Φιλαδέλφειας - Ιωνίας.

Ομως το τι γίνεται εκεί με τους 60 κατάκοιτους τρόφιμους το περιγράφει το Σωματείο των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές και στα γηροκομεία.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, οι τρόφιμοι «εξυπηρετούνται» από τρεις νοσηλεύτριες και πέντε καθαρίστριες, ενώ ο γιατρός καλείται μόνο ευκαιριακά. Αποτέλεσμα, αυτές όλες οι ψυχές, όσες δεν προλαβαίνουν να πάνε στην επουράνια ζωή, να καταταλαιπωρούνται, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. Ετσι, καταγγέλλει το σωματείο, εδώ και ενάμιση χρόνο ενδημεί πλέον η ψώρα, κάνοντας τη ζωή των τροφίμων, αλλά και των εργαζομένων, δυσβάσταχτη.

Παρά τις οχλήσεις του σωματείου προς τον υπεύθυνο και ιερέα του Ιδρύματος για προσλήψεις νοσοκόμων, για μόνιμο γιατρό, όπως ορίζουν οι υπουργικές διατάξεις, παρά τις εκκλήσεις για αντιμετώπιση της ψώρας, η αδιαφορία του είναι έντονη. Η μόνη απασχόληση του κύριου υπεύθυνου του Καλού Σαμαρείτη είναι η τακτική είσπραξη των τροφείων, των δωρεών και άλλων εσόδων και η διαχείριση του ταμείου που μάλλον δεν είναι και διαφανής.

«Καλούμε το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρόνοιας και την Αρχιεπισκοπή να δείξουν ενδιαφέρον και να πάρουν άμεσα μέτρα», καταλήγει με κραυγή αγωνίας το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ