Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητείται ψυχραιμία

Ζάχοβιτς, Ατματζίδης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα το απόγευμα στη Ν. Φιλαδέλφεια σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους βέβαια για τους ομάδες τους
Ζάχοβιτς, Ατματζίδης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα το απόγευμα στη Ν. Φιλαδέλφεια σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους βέβαια για τους ομάδες τους
Γιορτή ή ενταφιασμός του ποδοσφαίρου; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν σήμερα απάντηση όλες οι συνιστώσες (οπαδοί, διοικήσεις, παίκτες κλπ.) δύο εκ των μεγαλυτέρων και ιστορικότερων ομάδων της χώρας. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (18.30, MEGA) σ' ένα κρίσιμο (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) αγώνα, στα πλαίσια του Κυπέλλου. Το κλίμα έχει «βαρύνει» επικίνδυνα. Σε βαθμό που οι εκτός παιδιάς... επιδόσεις ν' απασχολούν περισσότερο. Τα στελέχη αμφοτέρων των ΠΑΕ, λοιπόν, οι καθ' ύλην αρμόδιοι (αθλητικές αρχές, διαιτησία, Αστυνομία κλπ.), κυρίως όμως οι οπαδοί, δίνουν εξετάσεις συμπεριφοράς και επιπέδου. Ο καθένας επιβάλλεται ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Από την άλλη το αποτέλεσμα θα καθορίσει αρκετά την αγωνιστική πορεία των αντιπάλων.

Για τους γηπεδούχους η θετική κατάληξη, εντός και εκτός γηπέδου, είναι μονόδρομος απ' όποια πλευρά και να εξεταστεί. Το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Παθιακάκης, όπως φάνηκε στις χτεσινές του δηλώσεις: «Ούτε έκτροπα πρέπει να γίνουν στο αυριανό παιχνίδι, ούτε ακρότητες. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα γιορτή». Οσο για τα δρώμενα πάνω στο... πράσινο χαλί: «Πρέπει να μπούμε στον αγώνα λες και το αποτέλεσμα ήταν 0-0, να παίξουμε ήρεμα και ανάλογα με την εξέλιξη να τα δώσουμε όλα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο και να σκεφθείς ότι θα παίξεις για το 1-1. Σε ένα ντέρμπι πρέπει κάποιος να έχει ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση, πάθος και θέληση για να φτάσει στη νίκη. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει αυτά τα στοιχεία και θα πάρει την πρόκριση. Από τη δική μας απόδοση θα εξαρτηθεί κατά πόσο διαφορετικός θα 'ναι ο Ολυμπιακός από το πρώτο παιχνίδι. Είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες».

Εστειλε, όμως, και ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους παίκτες: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες εάν έχουμε άσχημη απόδοση. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά».

Η ενδεκάδα παραμένει γρίφος, αφού ο Ελληνας τεχνικός κράτησε «κλειστά τα χαρτιά» του. Μάλλον όμως θα ξεκινήσουν οι Ατματσίδης, Δέλλας, Καψής, Κωστένογλου, Κοπιτσής, Λάκης, Πετκόφ, Σαβέβσκι, Ζήκος, Μαλαδένης, Νικολαΐδης.

Στην αντίπερα όχθη ο Αλμπέρτο Μπιγκόν χτες πέρασε μια άσχημη μέρα, αφού Ζάχοβιτς, Χούτος και Γιαννακόπουλος αντιμετώπισαν ξαφνικό πρόβλημα υγείας και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη και έτσι η πιθανή 11άδα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

«Οποιος κερδίσει θα πάρει το Κύπελλο», τόνισε ο Ιταλός κόουτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ