Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Μεθοδεύεται η οριστική διάλυσή του

Περίεργες ρυθμίσεις, για τις οποίες δηλώνουν άγνοια ακόμα και στελέχη του νοσοκομείου

Την τελευταία πράξη στην οριστική διάλυση του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», που τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999, βάζουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας με διάταξη που ψηφίστηκε στον πρόσφατο νόμο για την Πρόνοια και η οποία καταργεί στην ουσία τον οργανισμό του νοσοκομείου και έχει αρνητικές συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις των 600 περίπου εργαζομένων του.

Η διάταξη προβλέπει ότι «το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που κατέχει οργανική θέση στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Αγιοι Ανάργυροι" και είναι αποσπασμένο σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μετατάσσεται σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις, που συνιστώνται στο νοσοκομείο, στο οποίο οι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι με αντίστοιχη προσωρινή μεταφορά της οργανικής θέσης τους». Η μετάταξη των εργαζομένων γίνεται αυτοδίκαια, από την έναρξη ισχύος του νόμου. Με την επανέναρξη λειτουργίας του οικείου τμήματος στο υπό ανέγερση νοσοκομείο λήγει αυτοδίκαια η μετάταξη και οι θέσεις προστίθενται στις οργανικές θέσεις του οργανισμού του νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι».

Την ανάκληση της τροπολογίας, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, ζητεί με ανακοίνωσή του προς τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την τακτική που ακολουθείται απέναντι στους ογκολογικούς ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Στο συμπέρασμα, ότι η συγκεκριμένη τροπολογία οδηγεί στη διάλυση του νοσοκομείου, κατέληξε και ο νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Γ. Ανδριανόπουλος, στον οποίο ανατέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ να διερευνήσει το θέμα.

Αξιοπερίεργο είναι, αναφέρει το σωματείο, ότι ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μαριετίδης δηλώνει άγνοια των εξελίξεων, ενώ, σε συζήτηση που είχε μαζί του ο τελευταίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιλογή κατευθύνθηκε από... ορισμένους μηχανισμούς του υπουργείου Υγείας.

«Η διάταξη που ψηφίστηκε είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το ογκολογικό νοσοκομείο, ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Πρόκειται για σαφή επιλογή της κυβέρνησης πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Καταργεί ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο τη στιγμή που οι ανάγκες και οι λίστες αναμονής στα υπάρχοντα αντικαρκινικά νοσοκομεία είναι τεράστιες, ενώ κρατάει σε ομηρία δεκάδες εργαζομένους του νοσοκομείου με την υποχρεωτική τους μετάταξη σε προσωποπαγείς θέσεις. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συνδικάτων», επισήμανε στο «Ρ» η πρόεδρος του σωματείου Νικολέττα Μεθωνιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπείες (2013-08-03 00:00:00.0)
Πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπείες (2013-08-03 00:00:00.0)
Λίστα 760 ασθενών για νοσηλεία (2001-02-20 00:00:00.0)
Διαλύεται ο ΟΑΕ και συστήνεται Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων! (1999-07-30 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι (1999-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ