Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητάνε τα μεροκάματά τους

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι 40 εργάτριες που δούλευαν στην κλωστοϋφαντουργία του Φελέκη στην Πάτρα και απολύθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τα οποία ανέρχονται από 2.000 ως 3.000 ευρώ για την κάθε μια. Αντιπροσωπεία των εργατριών, ο αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Θύμιος Ευθυμίου και η πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Ελένη Λέκκα, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και στον ίδιο τον περιφερειάρχη Νίκο Μπελιβάνη, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προκειμένου να τη στήσει εκμεταλλεύτηκε «προγράμματα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω της Περιφέρειας από την οποία άντλησε δισεκατομμύρια δραχμές για την αγορά μηχανών, ενώ από τον ΟΑΕΔ εξασφάλισε εργατικό δυναμικό για το οποίο εισέπραττε ημερήσια αποζημίωση 7.000 δραχμές το «κεφάλι». Αφού καρπώθηκε το απλόχερο χρήμα που μοίραζε η κυβέρνηση μέσω των προγραμμάτων, έκλεισε την επιχείρηση χωρίς να πληρώσει τις εργαζόμενες.

Ο Ν. Μπελιβάνης έδειξε να μην γνωρίζει τίποτα για το «φόνο» και είπε πως θα ελέγξει τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς όπως κατήγγειλαν οι εργάτριες, όχι μόνο δε λειτούργησε η επιχείρηση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει μέσω του προγράμματος - προέβλεπε τουλάχιστον 5 χρόνια λειτουργίας αλλά έκλεισε πριν προλάβουν να συμπληρωθούν τα 4 χρόνια - αλλά χρωστάει μισθούς μηνών, επίδομα καλοκαιρινής άδειας και το Δώρο των Χριστουγέννων.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις πήρε η αντιπροσωπεία και από τις συναντήσεις που ακολούθησαν με το νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο και το δήμαρχο της Πάτρας Αντρέα Καράβολα, ενώ ως ύστατο μέσο για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ