Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Σταματήστε να σκοτώνετε τα παιδιά...

«Θέλουμε τη δική μας ειρήνη», βροντοφώναξαν τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου το πρωί της Τρίτης. Με πανό, αφίσες, μηνύματα, θεατρικά, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου πραγματοποίησαν τη δική τους διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα του σχολείου, ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Ειρήνη». Η διευθύντρια του σχολείου Κούλα Μαγκούρα, παίρνοντας το λόγο και ρωτώντας τους μαθητές της «ποιο θα είναι το σημερινό μάθημα», πήρε απάντηση κοινή με μια φωνή: «Διαδηλώνουμε για την ειρήνη των παιδιών»...

«Ειρήνη είναι χαρά, δουλιά, μόρφωση, πολιτισμός, καθαρό περιβάλλον», έγραφε το πανό των μαθητών της ΣΤ' Τάξης. «Ειρήνη έχουμε όταν όλα τα παιδιά του κόσμου ζουν ειρηνικά», έγραφαν στα μηνύματά τους τα παιδιά της Ε' Τάξης. «Ακούστε το καλά: Ο πόλεμος είναι αδικία. Τα παιδιά θέλουν ένα κόσμο δίκαιο», βροντοφώναξαν στους «ισχυρούς» της Γης οι μαθητές της Δ' Τάξης, οι οποίοι και τραγούδησαν το τραγούδι «Ειρήνη» σε μουσική και στίχους Γιάννη Σίμου.

Οι φωνές και τα μηνύματα των μαθητών δεν έμειναν μέσα στους τοίχους του σχολείου τους. Τα παιδιά βγήκαν με ποδήλατα, σημαίες, τύμπανα και πανό στους δρόμους της πόλης. Αφησαν από τα χέρια τους τα μπαλόνια που κρατούσαν, στα οποία ήταν αναγραμμένη η λέξη «Ειρήνη» να γεμίσουν το ουρανό της πόλης και μοίρασαν στους κατοίκους του Κερατσινίου το δικό τους αντιπολεμικό ψήφισμά...

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς ανάλογων δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα σχολεία του Κερατσινίου, στα πλαίσια του Μήνα Αντιπολεμικής Δράσης με κεντρικό σύνθημα: «Σταματήστε να σκοτώνετε τα παιδιά». Ενα σύνθημα που διδάσκει τα παιδιά ότι ο πόλεμος δεν είναι μόνο έξυπνες βόμβες, αλλά και εμπάργκο, φτώχεια, πείνα, παιδική εργασία, όπως τόνισε η Εύη Λειβαδά, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου, στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ