Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ο ένας στους δύο γέλασε

Καλή κλήρωση για ΠΑΟ, δύσκολα τα πράγματα για Ολυμπιακό

Δύσκολη αποστολή έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού

Sportidea

Δύσκολη αποστολή έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού
«Πράσινα» χαμόγελα και «ερυθρόλευκο» σκεπτικισμό.... Αυτό το αποτέλεσμα επιφύλασσε το προηγούμενο Σάββατο η κλήρωση της Β` φάσης στην Ευρωλίγκα για τους δυο εκπροσώπους της Ελλάδας στη διοργάνωση Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μιας κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη σκιά των οικονομικών προβλημάτων που απασχολούν τη διοργάνωση και κάνουν το μέλλον της αβέβαιο. Τα προβλήματα με τον χορηγό της Ευρωλίγκα την ιταλική Τελεφόνικα παραμένουν. Πολλές ομάδες έχουν ακόμα να λαμβάνουν, ενώ ο διχασμός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, λόγω συμφερόντων καλά κρατεί... Βέβαια, ο ισχυρός άνδρας της ΟΥΛΕΜΠ Τζόρτνι Μπερτομέου παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πόλη που θα διοργανωθεί το φάιναλ φορ, στη Βαρκελώνη, στοιχεία που καταγράφουν κάποια άνοδο. Τόσο στην παρουσία των φιλάθλων (αύξηση 11% σε σχέση με πέρσι) όσο και στα τηλεοπτικά (μεταδόθηκε το 94% των παιχνιδιών) κάτι όμως που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί κριτήριο για το μέλλον. Αλλωστε, και ο ίδιος ο Μπερτομέου παραδέχτηκε ότι «τα προβλήματα παραμένουν, αλλά τελικά θα βρεθεί λύση». Χαρακτηριστικό της κατάστασης, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι ΟΥΕΛΜΠ και ΦΙΜΠΑ ξανακάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πλέον όλοι θεωρούν επιτακτική ανάγκη τη συμφωνία.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι το άθλημα του μπάσκετ στην Ευρώπη ήδη έχει πέσει χαμηλά. Ο πόλεμος των μάνατζερ και των διαφορετικών συμφερόντων σήμερα ...θερίζει τις θύελλες από τους ανέμους που έσπειρε εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Οι φίλαθλοι έχουν αποχωρήσει προ πολλού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα το ίδιο το άθλημα δύσκολα θα σωθεί από κάποιες συμφωνίες που μπορεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αποτελούν για μια ακόμη φορά παρελθόν....

Ο δρόμος για... Βαρκελώνη

Για πρώτη φορά ο Κουτλάι θα βρει αντιμέτωπους τους συμπατριώτες του της Ούλκερ

Sportidea

Για πρώτη φορά ο Κουτλάι θα βρει αντιμέτωπους τους συμπατριώτες του της Ούλκερ
Ο στόχος είναι φυσικά το διήμερο 9-11 Μάη στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ. Ο δρόμος προς στιγμήν μακρύς. Για τις δυο ελληνικές ομάδες η Β` φάση επιφυλάσσει διαφορετικές αποστολές. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες του δυναμικού, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι από τους τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων το εισιτήριο για Ισπανία μεριά παίρνει μόνο ο πρώτος. Στον Ε` όμιλο συμμετέχει το «τριφύλλι» που θα βρει αντιπάλους του την τουρκική Ούλκερ, τη Σκίπερ Μπολόνια και τη Σιένα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Ζ` όμιλο με αντιπάλους ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης Μπαρτσελόνα την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, και τη Βιλερμπάν. Οι αγώνες θα αρχίσουν το διήμερο 26-27 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθούν στις 16-17 Απρίλη.

Ε` ΟΜΙΛΟΣ: Η προσοχή απαραίτητη

Μπορεί με την πρώτη ματιά Τούρκοι και Ιταλοί να φαίνονται στα μέτρα του Παναθηναϊκού, αλλά ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε χρήζουν προσοχής. Αλλωστε, με βάση το σκεπτικό ότι μόνο ο ένας θα χαμογελάσει κάθε λάθος μπορεί να αποβεί... μοιραίο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως το ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες για αυτό και θεωρώ τον όμιλο δύσκολο με δυνατούς και ποιοτικούς αντιπάλους. Θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και συγκέντρωση στους έξι αγώνες, προκειμένου να πετύχουμε το σκοπό μας». Στα αξιοσημείωτα του ομίλου η επιστροφή των «πρασίνων» στην Μπολόνια στο γήπεδο όπου πέρσι το Πάσχα αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και η πρώτη φορά που ο Ιμπραήμ Κουτλάι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους συμπατριώτες του. Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή στην Ελλάδα του Μιχάλη Κακιούζη αλλά σαν παίκτη της Σιένα.

Ζ` ΟΜΙΛΟΣ: Χρειάζεται δύναμη

Με διαφορετικές φανέλες θα επιστρέψουν στην ίδια πόλη Μποντίρογκα και Κακιούζης

Sportidea

Με διαφορετικές φανέλες θα επιστρέψουν στην ίδια πόλη Μποντίρογκα και Κακιούζης
«Σε αυτή τη φάση δε θα μπορούσαμε να έχουν προτίμηση σε κάποιες ομάδες που θέλαμε για αντιπάλους και κάποιες άλλες που θα θέλαμε να αποφύγουμε. Οποιος και να είναι ο αντίπαλος χρειάζεται δύναμη για να τα καταφέρεις». Αυτή ήταν η πρώτη αλλά και πολύ χαρακτηριστική αντίδραση του Λευτέρη Σούμποτιτς σχετικά με την αποστολή του Ολυμπιακού στη Β` φάση της Ευρωλίγκα. Το όνομα της Μπαρτσελόνα που αποτελεί ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης είναι αυτό που κάπως μετριάζει τα όνειρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι Ολύμπια Λιουμπλιάνας και Βιλερμπάν δεν αποτελούν δύσκολο εμπόδιο. Πάντως, στο παρελθόν όταν αυτή η τετράδα βρέθηκε μαζί ήταν στο φάιναλ φορ της Ρώμης το 1997, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Τώρα, η αποστολή του όμως είναι άλλη και σαφώς πιο δύσκολη...

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

«Μονομαχία» γιγάντων θυμίζει ο ΣΤ` Ομιλος, όπου για την πρώτη προνομιούχο θέση θα παλέψουν μερικά από τα φετινά φαβορί. Μπένετον Τρεβίζο, Ταουγκρές, Βιρτούς Μπολόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ αναμένεται να δώσουν συναρπαστικές μάχες. Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον Δ` όμιλο όπου το μεγάλο φαβορί ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρει απέναντί της την Εφές Πίλσεν, τη Μάλαγα και την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ. Ας σημειωθεί, τέλος, τα ζευγάρια που θα διασταυρωθούν στο φάιναλ φορ που είναι ως εξής: Ο πρώτος του Δ` ομίλου με τον πρώτο του Ε` ομίλου και ο πρώτος του Ζ` ομίλου με τον πρώτο του ομίλου ΣΤ`.


Μπ.Τσορμπατζοπουλος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ