Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Η Νόρμα στη «σκιά» και στο «κενό»

Από την ταινία της Μπέτι Καπλάν,« Του έρωτα και της σκιάς» που θα παρουσιαστεί στην ΕΤ-3 στις 24.00
Από την ταινία της Μπέτι Καπλάν,« Του έρωτα και της σκιάς» που θα παρουσιαστεί στην ΕΤ-3 στις 24.00
Μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε, που αναφέρεται στη δραματική κατάσταση της Χιλής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στις 24.00. Πρόκειται για την επίπεδη δημιουργία της Μπέτι Καπλάν, με τους Αντόνιο Μπαντέρας, Τζένιφερ Κόνελι και Στεφανία Σαντρέλι. Μια δημοσιογράφος, που κατάγεται από αρχοντική οικογένεια, η οποία όμως βρίσκεται σε οικονομική παρακμή, εργάζεται σε ένα κοσμικό περιοδικό έχοντας πλήρη άγνοια για τα τρομερά εγκλήματα της χούντας της χώρας της. Είναι αρραβωνιασμένη με έναν νεαρό αξιωματικό, που, ενώ μοιάζει καλός, ευγενικός και αθώος, είναι και αυτός βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στα ανομήματα και στα εγκλήματα του Πινοσέτ. Μια μέρα η νεαρή δημοσιογράφος θα γνωριστεί με έναν φωτογράφο, που προέρχεται από οικογένεια Ισπανών πολιτικών εξορίστων, ο οποίος έχει πολλές διασυνδέσεις με το αντιστασιακό κίνημα. Η γνωριμία αυτή θα είναι καθοριστική στη ζωή της νέας γυναίκας, καταλυτική θα λέγαμε σε όλα τα επίπεδα και σιγά σιγά θα βρει τον τρόπο να συνειδητοποιήσει την εφιαλτική πολιτική κατάσταση αλλά και το δρόμο προς τον πραγματικό έρωτα.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Νόρμα Ρέι» του Μάρτιν Ριτ.

Οι αγώνες μιας γυναίκας σε μια συντηρητική πολιτεία του Νότου να ιδρύσει συνδικάτο στο εργοστάσιο υφαντουργίας, όπου δουλεύει. Η Σάλι Φιλντ, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία, κέρδισε το βραβείο Οσκαρ για το ρόλο της.

Από το ALPHA στις 02.30 «Τρέχοντας στο κενό» του Σίντνεϊ Λιούμετ. Ενα ζευγάρι, πρώην αμφισβητίες του πολέμου του Βιετνάμ, ζει εδώ και 17 χρόνια στην παρανομία, γιατί πήρε μέρος σε μια βομβιστική επίθεση σε εργοστάσιο κατασκευής βομβών ναπάλμ. Η συνεχής φυγή τους έχει κουράσει τον έφηβο γιο τους, που ελπίζει και εν μέρει απαιτεί να ριζώσουν κάπου. Να κάνει φιλίες που θα έχουν διάρκεια. Με την Κριστίν Λάτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ