Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟ Στόχαστρο ΤΗΣ ΕΕ Η ΠΑΙΔΕΙΑ
Η εργατική τάξη έχει τον πρώτο λόγο

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την Παιδεία, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στις 6 μμ, στο θέατρο «Γκλόρια»

«Η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και πρώτα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Γι' αυτό και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας διοργανώνει για την Τρίτη 25 Φλεβάρη, εκδήλωση - συζήτηση για την Παιδεία. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Γκλόρια». Θέμα της εκδήλωσης είναι «Οι θέσεις και ο ρόλος του ταξικού κινήματος στην πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση».

Σκοπός της εκδήλωσης, όπως σημειώνουν στελέχη της Ομοσπονδίας, είναι να αναδειχτεί το ζήτημα της Παιδείας και ενόψει της άτυπης συνάντησης των υπουργών Παιδείας της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1 και 2 Μάρτη. Και αυτό γιατί τα προβλήματα της Παιδείας αφορούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Τις επιπτώσεις της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τις ζουν κυρίως τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση, ενώ τα οικονομικά βάρη είναι δυσβάσταχτα για την εργατική οικογένεια.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί σε αγώνα όλο το λαό, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, καθώς και αναβάθμιση της Παιδείας προς όφελος του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ