Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ελεος!..

Αίσχος... Ντροπή. Χάθηκαν και τα τελευταία ίχνη τσίπας από πάνω τους. Ελεος, λοιπόν. Λίγη αντικειμενικότητα... Λίγη, τόση δα, αντικειμενικότητα από τα μέσα μαζικής διαστρέβλωσης ζητάμε. Κακό είναι; Κουτσή, στραβή η δημοκρατία σας κι ας επαίρεσθε γι' αυτήν. Κρατήστε τουλάχιστον λίγο τα προσχήματα. Αποδείξτε το. Παραμάγαζο με τα ΠΑΣΟΚικά προϊόντα και τα χρήματα του ελληνικού λαού καταντήσατε την ελληνική τηλεόραση... Καλά, τα άλλα, εκείνα τα ιδιωτικά κανάλια δεν παίζονται με τίποτα. Πρώτη Είδηση («ΑΛΦΑ»): Την ώρα που χαλούσε ο κόσμος, την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός,με τις γροθιές, τις κραυγές, τα πανό και τα λάβαρα της ειρήνης υψωμένα, βάδιζε προς την αμερικανική πρεσβεία, διαδηλώνοντας ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ από τα μαύρα με γαμψά νύχια κοράκια που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν αθώους ανθρώπους και ιδίως παιδιά.

Την ώρα που σειόταν η γη της Αθήνας (και των άλλων πόλεων) κι ανέμιζαν στην Ακρόπολη τα τεράστια αντιπολεμικά πανό του ΠΑΜΕ. Ε, αυτήν την ώρα - σύμπτωση - πρώτη είδηση ήταν ο ξαφνικός κι απροσδόκητος ερχομός του Κοκού, που ορέχτηκε λίγο αττικό θυμάρι. Αυτή η πρόκληση, αυτό το μακάβριο «αστείο», κράτησε είκοσι λεπτά. Υστερα αποφάσισαν (ευαρεστήθηκαν) να προσφέρουν το κυρίως πιάτο. Τη μεγάλη - την πιο μεγάλη, ίσως - αντιπολεμική διαδήλωση του ελληνικού λαού προς την αμερικανική πρεσβεία. Κι αφού έδειξαν μερικά πλάνα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα (γι' αυτούς μόνον αυτή η συγκέντρωση υπήρχε, το Σύνταγμα), κυνηγούσαν - συντονισμένα - στα στενοσόκακα με τις κάμερες καμιά σαρανταριά αληταράδες, μήπως πιάσουν καμιά πέτρα ή ρίξουν κανένα αναμμένο σπιρτόκουτο στους κάδους με τα σκουπίδια. Αυτό τους ενδιέφερε. Και αν δεν υπήρχαν επεισόδια ...αυτοί έπρεπε να τα ανακαλύψουν.

Οσο για την αθεόφοβη ΝΕΤ - που πληρώνει, επαναλαμβάνω, ο ελληνικός λαός - έδωσε ρέστα αλήθειας και αντικειμενικότητας. Εκεί ήταν το άκρον άωτον της ξετσιπωτσιάς και της Ξεφτίλας... Μόνον η εκδήλωση στο Σύνταγμα υπήρχε και μάλιστα με κατ' ευθείαν σύνδεση. Μόνον ένα μικρό πανό του Φόρουμ σε κάποια πολυκατοικία, που έδειχνε και ξαναέδειχνε, υπήρχε.

Εξαφάνισαν ως διά μαγείας τα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Εθαψαν το ΠΑΜΕ και το μεγάλο πανό, που κάλυπτε σχεδόν όλη την πρόσοψη του Πανεπιστημίου. Εσβησαν την ΕΕΔΥΕ, αγνόησαν τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Το ατέλειωτο παλμικό και δυναμικό λεφούσι του ειρηνοφόρου λαού, που κάλυπτε ασφυκτικά ολόκληρη την Πανεπιστημίου, δεν υπήρχε γι' αυτούς. Το αγνόησαν προκλητικά και επιδειχτικά. Μια μόνον ήταν η συγκέντρωση. Το Σύνταγμα. Εκεί δέσποζαν με την παρουσία και τις δηλώσεις τους οι μεγάλες προσωπικότητες, π.χ., ο κ. Λυκουρέζος, που λίγες ώρες μετά έτρεξε να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στον Κοκό. Από κοντά, ο κ. Λ. Κύρκος, εντάξει και ο κ. Κωνσταντόπουλος και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Γλέζος και η ορχήστρα με τη μουσική.

Αλλά και στα Προπύλαια υπήρχαν αρχηγοί κομμάτων. Ηταν η Αλ. Παπαρήγα, ήταν ο Δ. Τσοβόλας. Βουλευτές κι ευρωβουλευτές. Καθηγητές και πρυτάνεις πανεπιστημίων. Ξένοι αντιπρόσωποι και ειρηνιστές, η ατραξιόν του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο κ. Μαχαίρας κι άλλες σεβαστές προσωπικότητες. Για όλους αυτούς, ούτε λόγος, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αγνοημένοι και εξαφανισμένοι. Τους έφαγε η μαρμάγκα.

Και πάλι να επαίρεσθε και να χαίρεστε τη Δημοκρατία σας, αλλά λίγη, πολύ λίγη, αντικειμενικότητα δε θα έβλαπτε!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάποιοι προσπάθησαν να ξαναπαίξουν το γνωστό «κλεφτοπόλεμο» που εντείνει την καταστολή (2010-12-07 00:00:00.0)
Ανυπότακτο πανεκπαιδευτικό μήνυμα (2007-02-01 00:00:00.0)
Η ήττα του «ρεπορτάζ» (2005-12-10 00:00:00.0)
Φωνάζει ο κλέφτης... (2004-03-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-03-04 00:00:00.0)
Μια ψυχή, ένα παλλόμενο είναι, μια απαίτηση, μια απόφαση... (2001-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ