Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόθεση του εργατικού κινήματος η πάλη για τη μόρφωση

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ, στο θέατρο «Γκλόρια»

Οι θέσεις και ο ρόλος του ταξικού κινήματος στην πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση είναι το θέμα της εκδήλωσης - συζήτησης που διοργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και καλεί όλους σε συμμετοχή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στο θέατρο «Γκλόρια». Οπως επισημαίνει, μάλιστα, η Ομοσπονδία σε σχετική πρόσκληση «η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και πρώτα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Για το σκοπό της εκδήλωσης μας μίλησε ο Κώστας Χατζάρας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ο οποίος επισήμανε ότι γίνεται στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Παιδείας της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1 και 2 Μάρτη, αλλά και να φτάσει το ζήτημα της Παιδείας σε όλο τον λαό. Και αυτό γιατί «η Παιδεία είναι υπόθεση και αφορά την εργατική τάξη και των λαϊκών στρωμάτων. Αλλωστε, τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τις ζουν κυρίως τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση».

Τόνισε επίσης, ο Κ. Χατζάρας, ότι σημαντικό θέμα είναι και το οικονομικό και τα δυσβάσταχτα βάρη που φορτώνεται η εργατική οικογένεια στην πλάτη της, αφού όλο και περισσότεροι μαθητές σπρώχνονται στα φροντιστήρια τόσο για να αντεπεξέλθουν στα μαθήματα του σχολείο όσο και στις ξένες γλώσσες που έχουν γίνει απαραίτητες. «Εμείς σαν Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, καθώς και αναβάθμιση της Παιδείας προς όφελος του λαού και της νεολαίας», είπε ο Κ. Χατζάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ