Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΒΟΥΛΗ
«ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ»
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν και πάλι το «μάρμαρο»

Τις απολύσεις 100 περίπου εργαζομένων κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Α. Τζέκης

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ» στη Θεσσαλονίκη τρία χρόνια μετά την επαναλειτουργία της, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει τις άσχημες εξελίξεις που έχουν οδηγήσει ήδη στην απόλυση 100 εργαζόμενους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, αλλά ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος επικαλούμενος την «ελεύθερη αγορά», είπε ότι δεν μπορεί να καθορίσει τους όρους βιωσιμότητας μιας επιχείρησης. Απλώς ενημέρωσε τη Βουλή ότι η επιχείρηση γνωστοποίησε στην Επιθεώρηση Εργασίας τη δεινή παραγωγική θέση στην οποία βρίσκεται και ως εκ τούτου θα προχωρήσει και σε απολύσεις. Είπε δε, ότι έγιναν δύο μηνύσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων στους 140 εργαζόμενους και ανέφερε ότι τα προβλήματα θα λυθούν «συναινετικά» ανάμεσα στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους.

ο Α. Τζέκης υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι πριν τρία χρόνια δέχτηκαν την επαναλειτουργία της με σημαντικούς εις βάρος τους όρους και είχαν καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά αντί για καλυτέρευση είδαν να έρχονται οι απολύσεις. Ας αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, είπε, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει ήδη αρκετές και ήδη ξεκίνησαν κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση, τόνισε, όχι μόνο είναι θεατής, αλλά με το πλαίσιο που θεσπίζει ευνοεί τέτοια συμπεριφορά των επιχειρηματιών που δε δίνουν καμία σημασία στο δικαίωμα στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ