Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ενημερωτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΟΚΛΗΡΗ πολεμική αρμάδα βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Ο λαός της πόλης, οι μαζικοί φορείς απαιτούν την απομάκρυνσή της, διαδηλώνουν ενάντια στον επαπειλούμενο πόλεμο και ουσιαστικά αποτρέπουν την αποβίβαση των μισθοφόρων στο λιμάνι, αλλά τίποτε απ' όλ' αυτά δεν υπάρχει στις πρώτες σελίδες των «αντικειμενικών», «σοβαρών» και μεγάλων εφημερίδων.

Μοναδική εξαίρεση το «Εθνος». Είχε ένα μικρό μονόστηλο... Η «Ελευθεροτυπία», «Τα Νέα», «Το Βήμα» δεν είχαν το παραμικρό. Το ρεπορτάζ της πρώτης, μάλιστα, έδινε την εντύπωση ότι όλα όσα έγιναν χτες στον Πειραιά - από το κρέμασμα των δυο τεράστιων πανό, μέχρι τις ολοήμερες διαδηλώσεις - πραγματοποιήθηκαν από το Κοινωνικό Φόρουμ.

Δε λέμε, βέβαια, υπήρχαν και τέσσερις - πέντε εκπρόσωποι του τελευταίου, αλλά διαδήλωση δεν έφτιαχναν με τίποτε...

ΤΡΙΑ ή τέσσερα δευτερόλεπτα αφιέρωσε το «Μέγκα» στη μεγάλη χτεσινοβραδινή αντιπολεμική συγκέντρωση του λαού του Πειραιά. Φαίνεται τόσο... κράτησε η επίδραση της «αυτοκριτικής», που έκανε πρόσφατα ο Ν. Χατζηνικολάου, διευθυντής ειδήσεων και χτεσινός τηλεπαρουσιαστής των ειδήσεων του καναλιού.

Αμέσως μετά παρουσίασε την εκδήλωση μιας απονομής βραβείων και αφιέρωσε σ' αυτή πολλαπλάσιο χρόνο. Είχε βάλει, μάλιστα, τίτλο «Ξεχώρισαν στον τομέα τους».

Δεν έχουμε τίποτε προσωπικό με όλους όσοι βραβεύτηκαν. Ακόμη και με το Ν. Χατζηνικολάου... Επιμένουμε, όμως, ότι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν σήμερα είναι όσοι με λόγια και έργα τάσσονται ενάντια στον πόλεμο. Οσοι παλεύουν καθημερινά γι' αυτό, πρώτα και κύρια στους δρόμους του αγώνα. Είτε είναι επώνυμοι είτε ανώνυμοι. Στην πάλη αυτών των ανθρώπων αξίζει η μεγαλύτερη προβολή σήμερα.

Και, πάντως, κάθε άλλο παρά αξίζει να μετατρέπονται σε... φύλλο συκής των άθλιων τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, που και χτες βασάνισαν το μυαλό και τις αισθήσεις μας...


Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ να μην... αδικήσουμε, πάντως, το «Μέγκα», πρέπει να σημειώσουμε ότι είχε κι άλλα... ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, στα οποία επίσης αφιέρωσε πολλαπλάσιο χρόνο από την κινητοποίηση του πειραϊκού λαού.

Οπως για αστρολόγους και μάγους. Περιπτώσεις μεσήλικων Ελλήνων που παντρεύτηκαν αλλοδαπές και τους... «έγδυσαν» κλπ., κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ