Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξέρει, αλλά...

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας χαρακτήρισε χτες την 7η Μάρτη ...«ιστορική στιγμή», λόγω της επίτευξης του κριτηρίου του πληθωρισμού, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ΟΝΕ.

Ο υπουργός κάνει πως δε βλέπει την ακρίβεια - που η πολιτική της δικής του κυβέρνησης έχει φουντώσει. Καμώνεται πως δε γνωρίζει ότι η «ιστορική στιγμή» των κοινωνικών ομάδων που υπηρετεί ταυτίζεται με νέα έξαρση των ανατιμήσεων, που αφορούν τις άλλες κοινωνικές ομάδες, εκείνες που στενάζουν κάτω από το βάρος της ασκούμενης πολιτικής.

Φυσικά, ο υπουργός ξέρει. Οι εξελίξεις στις τιμές έχουν σχέση με την πολιτική των επιχειρήσεων να μεταφέρουν τις συνέπειες της κρίσης - λόγω ανόδου των τιμών του πετρελαίου - στις πλάτες των εργαζομένων, μια και οι κεφαλαιοκράτες ενδιαφέρονται, όχι μόνο να διατηρήσουν άθικτα τα κέρδη τους, αλλά και να κερδοσκοπήσουν, επικαλούμενοι αυξήσεις ...λόγω πετρελαίου.

Ο υπουργός, βέβαια, γνωρίζει και επικροτεί. Αυτός, άλλωστε, θα πληρώσει τις συνέπειες της ακρίβειας; Οχι, βέβαια. Αυτός χαίρεται, που επιτεύχθηκε το πέμπτο κριτήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ