Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Επιλεκτικές ευαισθησίες

ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και μερικά ακόμα ρετάλια (όχι οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις τους) προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Ιράκ, ανεμίζουν τη σημαία των όπλων μαζικής καταστροφής που πιθανά κατέχει το καθεστώς της Βαγδάτης. Ομως ...ξεχνάνε ότι παρόμοια οπλοστάσια διαθέτουν και οι ίδιες με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠΑ που αρνούνται να συμμορφωθούν στις διεθνείς συμφωνίες, σε ορισμένες από τις οποίες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ψήφισή τους! Οπως φαίνεται εννοούσαν τους άλλους. Αλλά κι αν παραβλέψουμε αυτήν την παράμετρο, δε θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στον πόλεμο του Βιετνάμ καταστρέφοντας τεράστιες δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Τα ανθρώπινα θύματα ποτέ δεν τα υπολόγιζαν οι καουμπόις του Φαρ Ουέστ. Αλλά και στην εισβολή τους στη Γιουγκοσλαβία μήπως δε χρησιμοποίησαν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου; Απλή υπενθύμιση στους εκσυγχρονιστικούς ψιθύρους υποστήριξής τους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Νέες τεχνολογίες

Οπλα λέιζερ που θα τυφλώνουν τους Ιρακινούς στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν οι ορδές του Μπους για να έχουν καλύτερα ...αποτελέσματα. Ετσι διέρρευσε από το αμερικάνικο Πεντάγωνο. Μέχρι τη μέρα της εισβολής, πολλά θα μάθουμε ακόμα...

Κατολισθήσεων συνέχεια

Τήνος, Βούλα, Ανατολική Αττική είχαν σειρά να βουλιάξουν από τις βροχοπτώσεις και κυρίως από τις κακοτεχνίες μπροστά σε μια ανάπηρη κυβέρνηση, να κάνει το οτιδήποτε.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Προκλήσεις και ευκαιρίες για το περιβάλλον της Ευρώπης

Μια έκδοση της «Γκρίνπις»που έγινε με αφορμή την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Καταγράφονται τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προτείνονται διαδικασίες για την επίλυσή τους. Κι αν ως προς την καταγραφή (και μερικώς ως προς την ιεράρχησή τους) μας βρίσκουν σύμφωνους, οι ενστάσεις μας έχουν να κάνουν με το πώς μπορούν να επιλυθούν εντός του πλαισίου της ελεύθερης αγοράς η οποία είναι και η γενεσιουργός τους αιτία. Πιστεύουμε ότι η επίλυση των σημαντικών οικολογικών προβλημάτων, όπως αυτό του φαινομένου του θερμοκηπίου, είναι αδύνατη στο καπιταλιστικό σύστημα, όπου μοναδικός στόχος είναι το ιδιωτικό κέρδος. Φυσικά η υπενθύμιση των προβλημάτων και η σοβαρότητά τους και τα όποια βήματα προς θετικές κατευθύνσεις, είναι ωφέλιμα. Από αυτή την οπτική, η έκδοση έχει την αξία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ