Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Κινδυνεύουν από την πρόταση του Παναθηναϊκού

Ως «Δαμόκλειος σπάθη», κρέμεται πάνω από το χώρο των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η πρόταση του Παναθηναϊκού να καθετοποιήσει, ως προς τη Λεωφόρο, το γήπεδό του και να το επεκτείνει σε βάρος σχολείων, δρόμων και ελεύθερων χώρων - πρόταση που έγινε ουσιαστικά αποδεκτή από κυβερνητικούς παράγοντες.

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας και την Ποιότητα Ζωής». Παράλληλα, τονίζει ότι η επέκταση αυτή «θα συνοδευτεί από πλήθος βοηθητικών και εμπορικών εγκαταστάσεων που θα επεκταθούν στο χώρο των Προσφυγικών όπου θα γίνει και υπόγειο γκαράζ».

«Ολα αυτά τα εγκληματικά σε βάρος του περιβάλλοντος - σημειώνει η Επιτροπή - και της ποιότητας ζωής της Αθήνας, με κανένα τρόπο δεν προβλέπονται από το Ρυθμιστικό Σχέδιο, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τη μελέτη ενοποίησης χώρων πρασίνου του ΟΡΣΑ». Αντιθέτως, τα εν λόγω σχέδια, προβλέπουν την απομάκρυνση του γηπέδου και τη δημιουργία εκεί χώρου πρασίνου. «Σε αυτό το στόχο, συνεχίζει η ανακοίνωση, επιμένουν και αγωνίζονται οι πολίτες της Αθήνας και οι συλλογικοί φορείς τους και ζητούν από το Δήμο της Αθήνας να πάρει επιτέλους θέση και να αγωνιστεί να αποτραπούν οι επικρεμάμενοι κίνδυνοι». Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτύρεται, στην ανακοίνωσή της, για δικαστικές διώξεις που έχουν αρχίσει εναντίον μελών της, «επειδή υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αθήνας».

Στο μεταξύ, για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα προσφυγικά, σχετική επιστολή προς τον Τύπο, έστειλε και ο Δ. Ευταξιόπουλος, αρχιτέκτων, κάτοικος των προσφυγικών και αντιπρόεδρος του τοπικού Συλλόγου. Στην επιστολή του επισημαίνει πως «ο μόνος δρόμος ώστε αυτή η έκταση να κρατηθεί "άκτιστη" είναι να ανακαινιστούν και επαναχρησιμοποιηθούν και τα οκτώ κτίρια για οικιστική και πολιτιστική χρήση και μέσω ήπιας ανάπλασης να δεντροφυτευτούν τα 10 στρέμματα ελεύθερων χώρων που υπάρχουν γύρω τους, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής». Και καταλήγει: «Κάθε άλλη μεθόδευση είναι εκ του πονηρού, εξυπηρετεί τεράστια συμφέροντα και θα την αποτρέψουμε με κάθε τρόπο, υπερασπιζόμενοι το συνταγματικό μας δικαίωμα στην κατοικία, την ιστορική μνήμη και τον πολιτισμό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ