Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ
Διαχείριση που οδηγεί σε... αγρανάπαυση

Την προώθηση σε σύντομο χρονικό διάστημα του νέου νομοσχεδίου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων αποφάσισε χτες κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, Γεωργίας Γ. Δρυς και ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας.

Οπως είναι γνωστό, με το νομοσχέδιο αυτό και με πρόσχημα την... προστασία του περιβάλλοντος, παραχωρείται στους ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ενώ επιβάλλονται χαράτσια στους αγρότες για την άρδευση, οδηγώντας μοιραία πολλούς από αυτούς σε αναγκαστική αγρανάπαυση.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη επικαλέστηκε Κοινοτική Οδηγία «που είναι υποχρεωτική για τη χώρα μας και ως εκ τούτου πρέπει να τροποποιήσουμε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ρωτήθηκε για τις νέες αυξήσεις που ετοιμάζεται να επιβάλει η ΕΥΔΑΠ από τον Απρίλη, παρά το γεγονός ότι πλέον υπάρχει υπερεπάρκεια αποθεμάτων, ενώ και η ίδια η επιχείρηση δηλώνει ότι η κερδοφορία της το 2002 έφτασε τα 48,1 εκατ. ευρώ και παράλληλα υπάρχει τεράστια οικονομική κρίση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους καταναλωτές, για να απαντήσει προκλητικά: «Μην ξεχνάτε ότι η ΕΥΔΑΠ είναι πλέον Ανώνυμη Εταιρία»!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ