Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την απεργία στις 21 Μάρτη

Συσκέψεις προετοιμασίας οργανώνει το ΠΑΜΕ στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς

Ενημερωτική εκστρατεία των εργαζομένων της περιοχής για την 24ωρη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μάρτη, ξεκίνησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ). Η ενημέρωση για τους στόχους και τους σκοπούς της 24ωρης απεργίας - η κήρυξή της αποφασίστηκε, πριν λίγο καιρό, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΛ, με συντριπτική πλειοψηφία - αλλά και της άλλης απεργίας που αναμένεται να γίνει την πρώτη ημέρα της πολεμικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ, γίνεται με όλους τους πρόσφορους τρόπους: Με περιοδείες συνδικαλιστικών στελεχών στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλιάς, με διακίνηση ενημερωτικού υλικού - προκηρύξεις, αφίσες κ.ά.- με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κ.λ.π.

Στα πλαίσια αυτής της ενημερωτικής δουλιάς, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάκης Τσιόγκας και μέλη της διοίκησης, επισκέφτηκαν, χτες, 13 εργοστάσια κι ένα σούπερ μάρκετ, ερχόμενοι σ' επαφή και συζητώντας με εκατοντάδες εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, χωρισμένοι σε δύο «συνεργεία», επισκέφτηκαν τα εργοστάσια Ιντραμέτ, Ντούφας, Μούλιας, ΒΙΟΜΕΤ, Μαλίδης, Γρουσόπουλος, Πετρογκάζ, ΟΣΚΑΡ, ΙΡΤΕΚ, Πασσάς - Ηλιόπουλος, Καρκανιάς, Θράκη, Γκολέμας και το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στη συνοικία Νέα Σμύρνη.

Οπως δήλωσε στο «Ρ», ο Δ. Σοφρωνίου, μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», ο οποίος συμμετείχε στις περιοδείες, «το κλίμα που συναντήσαμε στα εργοστάσια που πήγαμε ήταν πολύ θετικό, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για την επιτυχία της απεργίας. Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ και δε θέλουν εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν. Ταυτόχρονα, τάσσονται κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί οδηγεί στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στην καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων και στην αφαίρεση κατακτήσεων, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την ενημερωτική μας προσπάθεια, ώστε να μη μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς να ξέρει για την απεργία στις 21 Μάρτη και με στόχο να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απεργιακή συμμετοχή. Γιατί, όσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχει αυτή η απεργία, τόσο καλύτερα θα εκφραστεί η αγωνιστική αντίθεση της εργατικής τάξης της περιοχής μας στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Κι όσο περισσότεροι θα συμμετέχουμε στον αγώνα για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, τόσο περισσότερες ελπίδες υπάρχουν να σταματήσουμε τον πόλεμο και να πετύχουμε την κοινωνική απελευθέρωση».

Το ΠΑΜΕ

Για την ενημέρωση των εργαζομένων και την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 21 Μάρτη, ενεργοποιούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία. Στα πλαίσια αυτά, οι Νομαρχιακές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, οργανώνουν συσκέψεις σωματείων και συνδικαλιστών, που θα γίνουν:

  • Στη Λάρισα, την Τρίτη 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Καρδίτσα, την Τετάρτη 5 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στα Τρίκαλα, την Τρίτη 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στη Μαγνησία, την Τετάρτη 5 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη της Πρωτομαγιάς το ΕΚ Λάρισας (2015-04-03 00:00:00.0)
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (2013-10-09 00:00:00.0)
Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ενόψει της απεργίας (2011-03-19 00:00:00.0)
Συσκέψεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 (2006-12-30 00:00:00.0)
Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα (2003-02-11 00:00:00.0)
Θεριεύουν οι αντιδράσεις (1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ