Κυριακή 2 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Οι ΗΠΑ «κινούν τα νήματα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την απόλυτη υποστήριξη των ΗΠΑ στο αναθεωρημένο σχέδιο του Κόφι Ανάν για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ ο οποίος εκτίμησε ότι «οι Κύπριοι έχουν τώρα μια ευκαιρία να πουν "ναι" ή "όχι" στο μέλλον τους μαζί και στην Ευρώπη». Ο Ρ. Μπάουτσερ αναπαράγοντας σχεδόν πιστά τη φρασεολογία του Κ. Ανάν, προειδοποίησε ότι «πρόκειται για μια ευκαιρία που ίσως δεν παρουσιαστεί ξανά», επιβεβαιώνοντας έτσι «ποιος κινεί τα νήματα» πίσω από το ΓΓ του ΟΗΕ.

Μάλιστα ο Ρ. Μπάουτσερ δε δίστασε να προσφέρει πλήρη κάλυψη στον εκβιασμό του Ανάν, ισχυριζόμενος ότι «η κατάθεση του σχεδίου του ΟΗΕ προς δημοψήφισμα, είναι η πιο δημοκρατική και εποικοδομητική μέθοδος για να αποφασιστεί το μέλλον του λαού της Κύπρου»(!). Επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον «υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό τις προσπάθειες του κ. Ανάν για την εξεύρεση λύσης, την οποία, όπως έδειξαν οι διαδηλώσεις στη βόρεια Λευκωσία αναζητούν τόσοι πολλοί Κύπριοι». Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτίμησε ότι το τελικό σχέδιο Ανάν προσφέρει μια «δίκαιη, βιώσιμη και διαρκή λύση στη διαίρεση της Κύπρου».

Η νέα κυβέρνηση της Κύπρου

Τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε χτες ο νέος πρόεδρος, Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Αναλυτικά, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής: Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου (ΔΗΚΟ), Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου (ΑΚΕΛ), Συγκοινωνιών και Εργων Κίκης Καζαμίας (ΑΚΕΛ), Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού (ΔΗΚΟ), Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης (ΔΗΚΟ) και υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας (ΚΙΣΟΣ).

Επίσης, καθήκοντα υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Λιλλήκας (ΑΚΕΛ), Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ο Δώρος Θεοδώρου (ΚΙΣΟΣ), Υγείας η Ντίνα Ακκελίδου (ΑΚΕΛ), Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Μάκης Κεραυνός (ΔΗΚΟ), Γεωργίας ο Τίμης Ευθυμίου (ΔΗΚΟ) και υφυπουργός παρά τω Προέδρω ο Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΔΗΚΟ. Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου διορίστηκε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ