Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Εξ οικείων τα βέλη...

«

Οι κινήσεις της χώρας μας κατά του Ιράκ, βρίσκονται εκτός πλαισίου της Διεθνούς Νομιμότητας. Η κυβέρνησή μας (των ΗΠΑ), επέλεξε να κάνει την τρομοκρατία εργαλείο εσωτερικής πολιτικής, αναγορεύοντας την Αλ Κάιντα ως γραφειοκρατικό σύμμαχό της. Η πορεία που ακολουθούμε θα επιφέρει αστάθεια και κίνδυνο, και όχι ασφάλεια για τις ΗΠΑ». Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο κύριος Μπρέιντι Κίσλινγκ στην επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία δηλώνει την παραίτησή του από τη θέση του πολιτικού συμβούλου του κυρίου Τόμας Μίλερ, πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Παράνομος, λοιπόν, και εκτός των πλαισίων της Διεθνούς Νομιμότητας ο πόλεμος που έχουν ήδη αρχίσει εναντίον του Ιράκ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με επικεφαλής τους δύο παρανοϊκούς «ηγέτες», τον ηλίθιο Τζορτζ Μπους και τον χαζοχαρούμενο Τόνι Μπλερ.

Ασφαλώς, ο κύριος Κίσλινγκ δεν αλλαξοπίστησε ξαφνικά, και δεν πρόκειται να προδώσει το σύστημα που τον έθρεψε και το οποίο υπηρετεί πιστά, επί 20 και πλέον χρόνια. Αποχωρώντας από την πρεσβεία και εγκαταλείποντας τον προϊστάμενό του, τον κύριο Μίλερ, δε σκοπεύει να επιδιώξει, αύριο, να συναντηθεί με τον Παφίλη ή τον Μαυρίκο, να ζητήσει να ενταχθεί κι εκείνος στην ΕΕΔΥΕ ή στο ΠΑΜΕ, και να αγωνιστεί δίπλα στις δυνάμεις του Λαϊκού Κινήματος, για την αποτροπή αυτού του άδικου και «εκτός πλαισίων της Διεθνούς Νομιμότητας» ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η παραίτησή του φανερώνει, απλώς, ότι υπάρχουν, ακόμα και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, διιστάμενες απόψεις και διαφωνίες, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση του κυρίου Μπους. Και αυτό δεν είναι άσχετο, είναι μάλλον συνέπεια της πίεσης που δέχονται οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές, από το αναπτυσσόμενο παγκόσμια, αλλά και μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Παρ' όλα αυτά, η «βόμβα» του κ. Κίσλινγκ δεν παύει να αποτελεί έναν κόλαφο, ένα γερό, δηλαδή, χαστούκι στα μούτρα της «προστάτιδας του ελευθέρου κόσμου», της... εγγυήτριας των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαών της Γης.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, «τι χρείαν έχομεν μαρτύρων» εμείς οι ανά την υφήλιο πολέμιοι της «παγκοσμιοποίησης» που προσπαθούν να επιβάλουν τα γεράκια της Ουάσιγκτον, προκειμένου να αποδείξουμε το δίκαιο του αγώνα μας; Το καταξιωμένο παγκοσμίως σύνθημά μας, «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», το «υπογράφει» φαρδιά πλατιά, με τα όσα τους καταμαρτυρεί, ένας Αμερικάνος, και, μάλιστα, διακεκριμένος διπλωμάτης καριέρας, πρώτο τη τάξει στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ας βγάλουν, λοιπόν, κάποιο συμπέρασμα οι «δικοί μας» αδέξιοι ταχυδακτυλουργοί Σημίτης, Γιωργάκης, Λαλιώτης και λοιποί, που, προσπαθώντας να «το παίξουν σε δύο ταμπλό», ο ένας πηγαίνει με τους διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης, και ο άλλος φοβερίζει τον Σαντάμ πως, αν δε «συμμορφωθεί», θα υποστεί τις συνέπειες. Αλλά, προπαντός, ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο ελληνικός λαός και, ιδιαίτερα, κάποια πράσινα «απολωλότα πρόβατα» του ΠΑΣΟΚ, που δέχονται υπάκουα και αδιαμαρτύρητα να μας σέρνουν οι αρχηγοί τους στο δρόμο του ολέθρου, με εκφρασμένη, μάλιστα, σε ποσοστό 98%, την αντίθετη γνώμη και τη θέληση του ελληνικού λαού.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ