Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΟ 1-1
Εγραψε ιστορία

Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε χτες το Αιγάλεω, αποκλείοντας από τη συνέχεια της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό. Στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «8» της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο γήπεδο της δυτικής συνοικίας, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 από το «τριφύλλι» και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα, να πανηγυρίσει την πρόκριση για τέταρτη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 1984. Η σύνθεση της ομάδας του Παναθηναϊκού, η οποία περιλάμβανε κυρίως αναπληρωματικούς παίχτες, δε μειώνει καθόλου το βαθμό της επιτυχίας των γηπεδούχων, οι οποίοι από την αρχή της αναμέτρησης έως τη λήξη της, πάλεψαν με όρεξη και μεγάλο πείσμα για την κατάκτηση ενός αποτελέσματος που θα τους οδηγούσε στην επόμενη φάση. Ετσι, αν και οι «πράσινοι» μπαίνοντας δυνατά, προηγήθηκαν με γκολ του Σαπάνη (5'), το Αιγάλεω βρήκε το κουράγιο να συνεχίσει δυναμικά και να ισοφαρίσει το παιχνίδι, δύο μόλις λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τέρμα που πέτυχε ο Αγρίτης. Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός, δεν έδειξε μεγάλες αλλαγές στην εικόνα του, με εξαίρεση τις εξόδους του στην επίθεση, οι οποίες αυξήθηκαν. Κυρίως, μετά τα μέσα του β' ημιχρόνου, όταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν έκανε «ενέσεις» βασικών στην ομάδα του προκειμένου να την ενισχύσει. Ομως, η σφιχτή άμυνα των γηπεδούχων, αλλά και δύο τρεις χαμένες κλασικές ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο, Σαπάνη και Βαζέχα, προκάλεσε εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν το δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα να μείνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκτός της 4άδας του Κυπέλλου.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός του Αιγάλεω, Γιώργος Χατζάρας, δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα και ευτυχισμένος για την πρόκριση της ομάδας του.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Μπίκιτς, Παπουτσής, Εντουσέι, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Αγγος, Σκοπελίτης, Χατζής (46' Ουάνγκα), Χλωρός, Νικολόπουλος (58' Βελέντζας, 76' Χρήστου), Αγρίτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σάριτς, Πίτσος (76' Κόλκα), Κυργιάκος (46' Μπασινάς), Βόκολος, Λίνκαρ, Σαΐνιο, Σαπάνης, Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Βλάοβιτς (69' Λυμπερόπουλος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ