Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μάχη της λακκούβας» με ... άσφαιρα πυρά

Eurokinissi

Σαν να μη φτάνουν οι χιλιάδες λακκούβες που έχουν μετατρέψει τους δρόμους του Λεκανοπεδίου της Αττικής σε «σουρωτήρι», σχεδόν καθημερινά πλέον σημειώνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, απειλώντας να «καταπιούν» ανύποπτους οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων. Στη συνέχεια, αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από το χτεσινό ...δελτίο των καθιζήσεων:

  • Στην οδό Αρτέμιδος στον Κεραμεικό έπαθε καθίζηση μέρος του οδοστρώματος την ώρα ακριβώς που περνούσε από πάνω φορτηγό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βυθιστεί το μπροστινό τμήμα του περίπου ένα μέτρο μέσα στη γη.
  • Στην οδό Λ. Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους έπεσε τμήμα του πεζοδρομίου που εφάπτεται με τον Κηφισό, μαζί με τα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να καταστεί η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό εξαιρετικά επικίνδυνη. Οπως, μάλιστα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ο Δήμος είχε ειδοποιήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, εδώ και αρκετές μέρες για την επικινδυνότητα του σημείου, αλλά αυτό «αγρόν ηγόραζε» τουλάχιστον μέχρι χτες που έγινε η καθίζηση...

Σημειώνουμε ότι μέχρι χτες το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο 1521 του ΥΠΕΧΩΔΕ είχε δεχτεί 6.000 καταγγελίες για λακκούβες και άλλες επικίνδυνες κακοτεχνίες που υπάρχουν στους δρόμους της Αττικής.

Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι οι καταγγελίες αυτές παραμένουν μετέωρες, καθώς δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως ποιοι από τους τρεις φορείς που έχουν την αρμοδιότητα (ΥΠΕΧΩΔΕ, νομαρχίες ή δήμοι) πρέπει να επιληφθούν για να τις επιδιορθώσουν! Το μπέρδεμα αυτό προκύπτει από χαρακτηριστικές δηλώσεις των εκπροσώπων των τριών φορέων χτες το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Εμείς διοχετεύουμε όλες τις καταγγελίες στις νομαρχίες, οι οποίες είναι υπεύθυνες να ενημερώσουν τους δήμους και να βγάλουν τις εργολαβίες για την αποκατάσταση», δήλωσε ο Ν. Σωτηρόπουλος συντονιστής της τηλεφωνικής γραμμής 1521 του ΥΠΕΧΩΔΕ. «Ουδείς μας ζήτησε να διοχετεύσουμε στους δήμους τις καταγγελίες, αλλά το κάνουμε έτσι κι αλλιώς», δήλωσε η αντινομάρχης Αθηνών Ντ. Μπέη. «Εμείς δεν έχουμε πάρει κανένα έγγραφο συγκεντρωτικό, κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις τηλεφωνικά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθήνας Χ. Ακριτίδης.

Ολοι, πάντως, συμφώνησαν ότι τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη για την αποκατάσταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ