Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Ενας νεκρός και ένας σακατεμένος μέσα σε μία μέρα

«Νεκρή» βρήκαν χτες οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων και η Επιθεώρηση Εργασίας την οικοδομή στην Κυψέλη, στην οποία έχασε προχτές τη ζωή του ο 54χρονος οικοδόμος Βασίλης Ψυχογιός χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι αιτίες. Στο μεταξύ, χτες έγινε γνωστό, ότι προχτές τραυματίστηκε ο 25χρονος οικοδόμος Πέτρος Δάμου στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι, στο πρώτο του μάλιστα μεροκάματο εκεί και μετά από 14 ώρες εργασία. Και στα δύο ατυχήματα για μία ακόμα φορά αιτία ήταν η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα ο τραγικός θάνατος ενός οικοδόμου και το σακάτεμα του δεύτερου.

Στο πρώτο ατύχημα, σύμφωνα με τα όσα μπόρεσαν να μάθουν χτες οι συνδικαλιστές καθώς δεν έχει αναφερθεί επίσημα πουθενά, ο 54χρονος οικοδόμος πρέπει να έπεσε από το 5ο όροφο της οικοδομής στην οδό Χρήστου Μάντικα την ώρα που ξεκαλούπωνε. Την ανέγερση της οικοδομής, σύμφωνα και με την ταμπέλα που υπάρχει, έχει αναλάβει η κοινοπραξία των εταιριών ΑΛΤΕΚ και ΙΝΤΙΕΡΠΡΑΞΙΣ και ο εργολάβος λέγεται Ν. Κόλιας. Κανένας από αυτούς όμως δεν απαντούσε χτες στα τηλέφωνα. Η Επιθεώρηση μετά και τον έλεγχο που έκανε, εξέδωσε ένταλμα για σταμάτημα των εργασιών για πέντε ημέρες.

Το δεύτερο ατύχημα στο ΜΕΤΡΟ έγινε και αυτό προχτές, περίπου στις 7 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο οικοδόμος έσπαγε στην επιφάνεια του εργοταξίου τσιμεντένια κολόνα με το κομπρεσέρ, αυτό του έφυγε από τα χέρια και στην προσπάθεια να το πιάσει έχασε την ισορροπία και έπεσε μέσα στο υπόγειο από ύψος 6 μέτρων. Ο οικοδόμος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με συντριπτικό κάταγμα στο σαγόνι. Κλιμάκιο των συνδικαλιστών του Συνδικάτου μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας εντόπισε χτες σε πολλές περιπτώσεις την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας λόγω της πίεσης για να λειτουργήσει ο σταθμός μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που έγινε το ατύχημα ήδη ο 25χρονος οικοδόμος δούλευε 4 ώρες υπερωρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ