Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αντιπολεμικό μπλόκο των εργαζομένων στα πετρέλαια

Κάλεσμα προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία να συντονίσει τα σωματεία του κλάδου ώστε να μην επιτρέψουν οι εργαζόμενοι στα πετρελαιοειδή τον εφοδιασμό με καύσιμα των πολεμικών δυνάμεων, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΚΟ. Οπως σημειώνει μάλιστα, ανάλογη απόφαση έχουν ήδη πάρει όλα τα συνδικάτα πετρελαιοειδών στην Αυστραλία.

Οπως επισημαίνει και στην επιστολή το σωματείο, η αντίστροφη μέτρηση για το στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράκ άρχισε. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τη Σούδα και άλλες εγκαταστάσεις της χώρας μας για τον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ.

«Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και πολύ περισσότερο εμείς οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια, οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, και να συμβάλουμε με το δικό μας τρόπο στην αποτροπή αυτού του πολέμου» σημειώνει και προσθέτει χαρακτηριστικά: Η εναντίωση των εργαζομένων στα πετρέλαια πρέπει να είναι έμπρακτη. Φτάνει πια! Οι δρόμοι του πετρελαίου πρέπει να πάψουν να είναι ματωμένοι.

Καταλήγοντας επισημαίνει: Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος. «Η πάλη των λαών μπορεί να τον αποτρέψει. Η συγκομιδή βγαλμένη από τα έγκατα της γης πρέπει να γίνει γέφυρα που θα ενώνει τους λαούς και θα ακτινοβολεί τη ζωή και όχι το θάνατο, θα σκορπά αγάπη και όχι αίμα».

Να σημειώσουμε, ότι όπως ανέφερε και στο χτεσινό του δημοσίευμα ο «Ρ», οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν διαθέσει απλόχερα τα πλοία τους και κάθε άλλου είδους εξυπηρέτηση στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους συμμάχους τους. Με σκοπό να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους, έχουν αναλάβει από τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των αρμάδων που βρίσκονται στη Κρήτη, μέχρι μεταφορά πολεμικού υλικού...

Ηδη όπως τονιζότανε, ο εφοπλιστής Βαρδινογιάννης (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), έχει ξεκινήσει συνεργασία με το συνάδελφο εφοπλιστή Μελισσανίδη για να ανεφοδιάσουν με καύσιμα το ΝΑΤΟικό στόλο στη βάση της Σούδας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι τα πλοία των εφοπλιστών θα ανεφοδιάζουν τις εγκαταστάσεις του Βαρδινογιάννη στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη. Ηδη ο Μελισσανίδης έχει έτοιμα στα «πόστα» τους τρία από τα δέκα συνολικά πλοία που θα διαθέσει. Σημαντική, «συμβολή» στη στήριξη των ιμπεριαλιστών δίνει όμως και ο εφοπλιστής Κ. Αγαπητός καθώς φορτηγό πλοίο του τύπου RO - RO, το «ΕΤΖΙΑΝ ΠΕΡΛ», κατευθύνεται στο Κουβέιτ φορτωμένο με πολεμικό υλικό των συμμάχων της Αγγλίας. Μάλιστα, αναμένεται να επιστρατεύσει και ένα ακόμα πλοίο και συγκεκριμένα το «ΕΤΖΙΑΝ ΣΤΑΡ» για να φορτώσει πολεμικό υλικό από Αγγλία και Βέλγιο και με προορισμό φυσικά τον Περσικό.

Μετά από όλα αυτά φαντάζει ιδιαίτερα προκλητική η αξίωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ, που μάλιστα τις έχει αποδεχτεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σκάφη έμειναν από πετρέλαιο! (2008-11-22 00:00:00.0)
Πέτυχαν την επέκταση της Σύμβασης (2006-05-31 00:00:00.0)
Τρελάθηκαν στα κέρδη το 2003 (2004-07-25 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία των Αμερικανών δολοφόνων (2003-03-13 00:00:00.0)
Στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων (2003-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ