Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Πρόβλημα με το Σκοπευτήριο Βόλου

Το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στο Σκοπευτήριο Βόλου με την έλλειψη εγκαταστάσεων για τα αγωνίσματα Αίθουσας (σκοποβολή - τοξοβολία - ξιφασκία) και υπαίθρου (τουφέκι και πιστόλι στα 50μ. και πιστόλι στα 25μ.), αλλά και γενικότερα το πρόβλημα υποδομής στο συγκεκριμένο χώρο ήταν η αιτία, προκειμένου οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας να υποβάλουν ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην Ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Οπως είναι γνωστό, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου που ιδρύθηκε το 1911 και είναι ο πρώτος ελληνικός σκοπευτικός σύλλογος με αργυρό μετάλλιο και μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας παραχώρησε στο Κράτος τις εκτάσεις του για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βόλου και το Κράτος ανέλαβε την ηθική και συμβατική υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία εγκαταστάσεων και γενικά υποδομής για όλα τα αγωνίσματα του Συλλόγου μια υποχρέωση, που μέχρι σήμερα δεν τήρησε.

Επίσης, είναι γνωστό ότι υπάρχει μελέτη, για να κατασκευαστεί στο Σκοπευτήριο Βόλου που έχει ενταχτεί στα προπονητήρια των ολυμπιακών πόλεων το έργο «Σκοπευτήριο σταθερού στόχου -Συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, Φάση Α», ώστε να εξασφαλιστεί η υποδομή για τις βραχείες αποστάσεις και τα αγωνίσματα Αίθουσας. Για δε τις μακρές αποστάσεις τραπ-σκητ αναπτύσσεται το Σκοπευτήριο Ριζομύλου, που θα συμπληρώνει αυτό του Βόλου. Επιβάλλεται, λοιπόν, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου.

Μετά από αυτό, Ερωτάται ο κ.υπουργός εάν θα παρέμβει, για να δημοπρατηθεί η συγκεκριμένη μελέτη και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, ώστε το Σκοπευτήριο Βόλου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες άθλησης των κατοίκων της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ