Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
Ο Εκτωρ απέτυχεν...

Νόμιζε ο Λαρισαίος υφυπουργός Υγείας Εκτωρ Νασιώκας, ότι, δίνοντας υποσχέσεις σε όλους και για όλα κι ανακοινώνοντας μερικά ημίμετρα, θα κατάφερνε να «διασκεδάσει» τις αντιδράσεις των συντοπιτών του Θεσσαλών, για τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχει το δημόσιο Σύστημα Υγείας στην περιοχή.

Αξιοποιώντας δε, «μαστορικά», τα τοπικά ΜΜΕ πρόβαλε το προφίλ ενός πολιτικού που ενδιαφέρεται, εμπράκτως, για τον τόπο του, επιλύοντας επιτόπου προβλήματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού και των τεσσάρων Νομαρχιακών Νοσοκομείων της περιοχής.

Ηρθε, όμως, το νέο πρόγραμμα κατανομής των εφημεριών ανάμεσα στο Πανεπιστημιακό και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που προκάλεσε την «έκρηξη» των αντιδράσεων των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στα δυο νοσοκομεία, ν' αποδείξει ότι «ο Εκτωρ τα 'κανε μαντάρα».

***

Οχι, βεβαίως, ότι ο Εκτωρ Νασιώκας δε θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματα, που οφείλονται στις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων, δεδομένου ότι, ως πολιτικός, ενδιαφέρεται για το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Ομως, για ν' αντιμετωπιστούν αυτές οι «παραλυτικές» ελλείψεις, χρειάζεται να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται να παράσχει, ακολουθώντας πιστά μια πολιτική αυστηρής λιτότητας και συνεχούς υποβάθμισης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Από αυτή την άποψη, ο υφυπουργός Υγείας είναι δέσμιος της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία τον καθιστά ανήμπορο να δώσει ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες, φιλολαϊκές λύσεις και γι' αυτό ο Εκτωρ Νασιώκας στρέφεται στις ανέξοδες υποσχέσεις και τα αναποτελεσματικά «μερεμέτια».

****

Βεβαίως, θα μπορούσε να πει ευθαρσώς «θέλω, αλλά δεν μπορώ» κι όχι να επιχειρεί μετάθεση των ευθυνών από την κυβέρνηση, προκαλώντας τεχνητές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων και δυσκολεύοντας την κοινή πάλη για την επίλυση των κοινών προβλημάτων...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ