Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εκπαιδεύονται ... σκοτώνοντας!

Αμερικανοί πεζοναύτες, σύμφωνα με αναφορές των κυανόκρανων του ΟΗΕ, κατέστρεψαν το συρματόπλεγμα που οριοθετούσε τη «νεκρή ζώνη» στα σύνορα Ιράκ - Κουβέιτ, η οποία στήθηκε μετά την πρώτη «καταιγίδα της ερήμου».

Οι άνδρες του ΟΗΕ, εντεταλμένοι να τηρούν την «τάξη» μετά το 1991, παρέμειναν απλοί παρατηρητές μιας ακόμη αμερικανικής πρόκλησης, η οποία υποδηλώνει την ολοκλήρωση των προετοιμασιών για την επερχόμενη δεύτερη επιδρομή. Τι θα μπορούσαν, άλλωστε, να κάνουν; Ο ΟΗΕ προ πολλού έχει χάσει το ρόλο του και την αξιοπιστία του. Πώς θα μπορούσαν οι κυανόκρανοι να εμποδίσουν τους Αμερικανούς «παγκόσμιους νταήδες», οι οποίοι έχουν απερίφραστα δηλώσει, καιρό τώρα, ότι γράφουν τον Οργανισμό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι όποιες φωνές ακούγονται για τη δεκάχρονη τρομοκρατική δράση των Αμερικανοβρετανών κατά του λαού του Ιράκ, χαρακτηρίζονται περιθωριακές. Αλλες φωνές, αυτών των υπόλοιπων ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη, οι οποίες προβάλλουν για τους δικούς τους λόγους ενστάσεις στην αμερικανική επιθετικότητα, δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν την ολοκλήρωση των σχεδίων της Ουάσιγκτον κατά του Ιράκ.

Οι Αμερικανοί, μεθυσμένοι από την ίδια τους την ισχύ, συμπεριφέρονται σαν καουμπόηδες της άγριας Δύσης, τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στις αίθουσες των διπλωματικών διαβουλεύσεων. Μάλιστα, όπως απαντούν κυνικότατα, οι διαρκείς βομβαρδισμοί στόχων του Ιράκ, που συνεχίζονται καθ' όλο το τελευταίο διάστημα με θύματα αμάχους και πρόκληση τεράστιων καταστροφών (έγραψε σχετικά, προχτές, η στήλη) γίνονται για να ...εκπαιδευτούν (!!) οι πιλότοι τους ενόψει της νέας «καταιγίδας»!

Βεβαίως, οι Αμερικανοί ξεχνούν κάτι: Οτι η υπεροψία έχει, κάποιες φορές, ένα πολύ υψηλό και ξαφνικό κόστος. Η ιστορία της κατάρρευσης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι διδακτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ