Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, τοποθετήθηκε, με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσής του (26/2/2003), ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος της πόλης. Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που προωθεί η κυβέρνηση εκφράστηκε πρόσφατα (αρχές Φλεβάρη 2003) με την παράδοση όλων των αρμοδιοτήτων και της χερσαίας ζώνης από τη Λιμενική Επιτροπή στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ (ΟΛΗΓ ΑΕ).

Η γενική συνέλευση του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Δήμος μαζί με τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της πόλης πρέπει να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση: Να περιέλθουν στο Δήμο οι χώροι, οι πόροι και οι αρμοδιότητες του ΟΛΗΓ. Να αντιδράσουν στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού μέσα από την ΑΕ που έχει αναλάβει τη διεύθυνσή του. Να αναλάβει τη διεύθυνση και λειτουργία του λιμανιού ο Δήμος. Να δοθούν άμεσα από το αποθεματικό του ΟΛΗΓ τα χρήματα για έργα που έχουν σχέση με τη λειτουργία και ανάπτυξη του λιμανιού.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού σε χώρους του Δήμου και ο Δήμος και οι κάτοικοί του υφίστανται τις όποιες συνέπειες (ρύπανση, βλάβες κλπ.) από την ύπαρξη και λειτουργία του, ενώ είναι αδιανόητο να καρπώνονται τα τεράστια έσοδα από τη διαχείρισή του μια ιδιωτική ΑΕ και ο λαός να πληρώνει φόρους. Ακόμα, τονίζει ότι είναι απαράδεκτο στην Ηγουμενίτσα να υπάρχουν δύο εξουσίες, από τη μια η εκλεγμένη δημοτική αρχή και από την άλλη το διορισμένο ΔΣ του ΟΛΗΓ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσλειτουργίες στη ζωή και την ανάπτυξη της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ