Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Λάθη»

Αλλεπάλληλα και τραγικά είναι, όπως φαίνεται, τα λάθη του ισραηλινού στρατού. Τελευταίο αιματηρό δείγμα η «κατά λάθος» δολοφονία δύο Ισραηλινών, που επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους, λίγο έξω από τη Χεβρώνα. Οι δύο Ισραηλινοί πολίτες δέχτηκαν, χτες, καταιγισμό πυρών από τα ισραηλινά στρατεύματα, που διεξήγαγαν επιχειρήσεις στην περιοχή, «κατά λάθος», όπως παραδέχτηκε λακωνικά ο εκπρόσωπος του στρατού.

Αν, λοιπόν, πλέον οι ίδιοι οι Ισραηλινοί πέφτουν νεκροί από τα πυρά του στρατού τους «κατά λάθος», μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσα «λάθη» έχουν γίνει απέναντι στους Παλαιστινίους. Μάλιστα, όπως φαίνεται, τα λάθη αυτά επεκτείνονται και στους αριθμούς και ισχύουν και μετά θάνατον.

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του υπουργείου Αμυνας, που επικαλείται η εφημερίδα «Χααρέτζ», για τον ισραηλινό στρατό, από την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 365 Παλαιστίνιοι πολίτες, εκ των οποίων 130 παιδιά μικρότερα των 16 χρόνων. Κατά τα άλλα, έχουν σκοτωθεί άλλοι 1.604 Παλαιστίνιοι, αλλά αναφέρονται απλώς ως ποσοστά αφού ήταν είτε μέλη κάποιας οργάνωσης είτε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είτε «ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες».

Στην έκθεση σημειώνεται πόσο αρνητικό είναι να σκοτώνονται πολίτες και ιδιαίτερα παιδιά, «ακόμη και αν έχουν ρίξει βόμβες μολότοφ εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών»! Πάλι καλά, που έστω αυτοί οι 365 προσμετρούνται ως ανθρώπινες απώλειες. Βέβαια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου, και χωρίς διαχωρισμούς στο θάνατο, οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της Ιντιφάντα έχουν φτάσει τους 2.299, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν το διψήφιο νούμερο σε χιλιάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ