Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΔΗΣΥ
Υπόθεση των εργαζομένων η οργάνωση του αγώνα τους

Για δεύτερη φορά απέρριψε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση») τις προτάσεις της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» (ΤΑΔΗΣΥ) - κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου - για οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, με προοπτική τη σύγκρουση και ρήξη με τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ετσι, απέναντι στην πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ για δύο 24ωρες απεργίες, μία στις 21 του Μάρτη και μία τη μέρα έναρξης του πολέμου κατά του Ιράκ, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ παρέμεινε στις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή. Δηλαδή, στη χτεσινή κοροϊδία της 30 λεπτών στάσης εργασίας, την οποία και δεν έκαναν, στην τρίωρη στάση εργασίας στις 21 του Μάρτη και στην κήρυξη απεργίας στις 3 του Απρίλη με ένα γενικόλογο περιεχόμενο, που σε τίποτα δεν έχει να κάνει με την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Οι εκπρόσωποι της ΤΑΔΗΣΥ, αναφερόμενοι στη μορφή και στο περιεχόμενο των δράσεων που επέλεξαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», επισήμαναν ότι οι επικεφαλής αυτών των παρατάξεων δεν εκφράζουν καμιά αντίθεση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στις νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση. Αντίθετα, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους στα πλαίσια μιας λογικής διαχείρισης που στηρίζει αυτή την πολιτική.

Η ΤΑΔΗΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν τον αγώνα τους και να μετατρέψουν τις στάσεις εργασίας σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Μέσα από αυτές να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο με ή χωρίς την απόφαση του ΟΗΕ και να απαιτήσουν άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν. Ακόμα, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν νέα, τέτοια που θα μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ