Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΟΙ ΗΣΑΠ
Ξανά «παράνομη» η απεργία

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι ηλεκτροδηγοί ΗΣΑΠ, παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Οι ηλεκτροδηγοί ΗΣΑΠ, με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, έχουν κηρύξει για μεθαύριο Δευτέρα, 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ 2002 - 2003, αλλά και άμεσες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Η διοίκηση ΗΣΑΠ, αν και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εκκρεμή αυτά προβλήματα, αντί να δώσει λύσεις, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, προσφεύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές. Αυτό έγινε και την περασμένη βδομάδα, οπότε οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και χτες, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης, κηρύσσοντας «παράνομη» τη μεθαυριανή 24ωρη απεργία των ηλεκτροδηγών. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι ηλεκτροδηγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν κανονικά την 24ωρη απεργία τους, καθώς θεωρούν απαράδεκτη τη δικαστική απαγόρευση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Την οριστική απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη της μεθαυριανής 24ωρης απεργίας στον «Ηλεκτρικό» θα λάβει το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, σε αυριανή του συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ