Κυριακή 16 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τραγική η κατάσταση απ΄ τις βροχές του Γενάρη

Στις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, που έπληξαν το Γενάρη το Δήμο Ν. Αγχιάλου στη Μαγνησία, αναφέρεται η Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Οι συγκεκριμένες βροχοπτώσεις, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατέστρεψαν ολοσχερώς στους παραλιακούς οικισμούς Δημητριάδας, Μεγάλης Βελανιδιάς, Αγίου Γεωργίου, Μαράθου και Κριθαριάς τόσο το εσωτερικό, όσο και το αγροτικό οδικό δίκτυο. Ετσι, ούτε οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους, ούτε οι αγρότες του δήμου και των παραπάνω οικισμών μπορούν να πάνε στα αγροκτήματά τους και κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά. «Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο, στις παραπάνω πληγείσες περιοχές, ξεπερνούν κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών τις 200.000 ευρώ, ποσό που αδυνατεί να καλύψει με τα πενιχρά έσοδά του ο δήμος», υπογραμμίζουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους.

Οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας επισημαίνουν ότι «η αποκατάσταση των δρόμων για τη διέλευση των πολιτών και των οχημάτων είναι έργο σημαντικό για την επιβίωση των παραγωγών της περιοχής του δήμου» και ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη και ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου «αν σκοπεύει η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει άμεσα το Δήμο Ν. Αγχιάλου, ώστε οι κάτοικοι των οικισμών να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη ζωή και τις δραστηριότητές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ