Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το θέατρο στο πανεπιστήμιο

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει φέτος το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Πανεπιστημιακού Θεάτρου. Το συνέδριο, που συνδιοργανώνουν το Νεανικό Πλάνο και η Διεθνής Ενωση Πανεπιστημιακού Θεάτρου (AITU), θα πραγματοποιηθεί (20-23/8) στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία. Θέμα του: «Ο ρόλος του θεάτρου στον πανεπιστημιακό χώρο, η διδασκαλία και η μελέτη του θεάτρου στις μέρες μας».

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου πανεπιστημιακών, ερευνητών, φοιτητών και επαγγελματιών του θεάτρου. Παράλληλα, με το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί και η 3η Διεθνής Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου Ολυμπίας, με θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, εκθέσεις μασκών, συναυλίες με μουσική από το θέατρο, προβολές ταινιών με θέματα του αρχαίου δράματος, κ.ά.

Θα συμμετάσχουν 40 πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του θεάτρου από 20 χώρες. Επίσης, ξένοι πανεπιστημιακοί θίασοι: ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Κορέα, Ιράν, Βέλγιο, Γαλλία.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο πρέπει να γίνουν έως τις 20/3, ενώ των πανεπιστημιακών θιάσων έως τις 15/4.

Τη Διεθνή Ενωση Πανεπιστημιακού Θεάτρου, ίδρυσε το 1994 το Πανεπιστήμιο της Λιέγης, για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση κάθε θεατρικής δραστηριότητας στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (επιμόρφωση, δημιουργία, πρακτική και θεωρητική θεατρική έρευνα). Τα μέλη της Ενωσης προέρχονται από 50 και πλέον χώρες και από τις 5 ηπείρους.

Το Νεανικό Πλάνο, γνωστό για τις επιτυχημένες δραστηριότητές του (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, Camera Zizanio, Διεθνής Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου Ολυμπίας), είναι μέλος της AITU και αποδέχτηκε την πρότασή της να οργανώσει το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία, παράλληλα με την 3η Διεθνή Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ