Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΛΑ
Στους δρόμους οι αγρότες

Στους δρόμους από τις αρχές αυτής της βδομάδας έχουν βγει για μια ακόμη φορά οι αγρότες του Νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη απορρόφηση του βαμβακιού, τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τον παγετό και τις χαμηλές τιμές που πληρώνουν οι έμποροι για τα καπνά. «Εστησαν» δύο μπλόκα με τα τρακτέρ τους, το ένα στην είσοδο των Γιαννιτσών και το άλλο έξω από τη Σκύδρα, προχωρώντας κατά διαστήματα σε συμβολικό κλείσιμο των δρόμων.

Οι βαμβακοπαραγωγοί ζητούν την άμεση απορρόφηση των αποθεμάτων βαμβακιού που βρίσκονται σε καρότσες, αποθήκες και με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται καθημερινά η ποιότητα των προϊόντων τους. Διαμαρτύρονται, ακόμη, ότι με τους πίνακες που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με τις καλλιέργειες βαμβακιού για το 2003, συνεχίζεται η αδικία σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών του νομού, καθώς «κόβονται» και πάλι αδικαιολόγητα στρέμματα από πολλούς παραγωγούς.

Από την πλευρά τους, οι ροδακινοπαραγωγοί δηλώνουν ότι δεν έχουν αποζημιωθεί έγκαιρα για τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν οι καλλιέργειές τους από τον περυσινό παγετό, αλλά εκφράζουν και την απόγνωσή τους, γιατί από τον ΕΛΓΑ ανακοινώθηκαν πολύ χαμηλές τιμές για τις αποζημιώσεις.

Οσον αφορά στους καπνοπαραγωγούς, αυτοί καταγγέλλουν ότι με πρόφαση τη χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι ποιότητα των προϊόντων τους, οι έμποροι δίνουν τιμές που είναι στο μισό των περσινών. Τέλος, οι παραγωγοί σπαραγγιών ζητούν να αντιμετωπιστεί το φετινό σοβαρό πρόβλημα, που θα προκύψει με την «οψίσιμη» παραγωγή.

Με υπόμνημά του προς τον υπουργό Γεωργίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας σημειώνει ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σχετικά με την πορεία και την κατάσταση των αγροτών της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι οι παραγωγοί, σαν αποτέλεσμα των απανωτών χτυπημάτων που δέχονται, εγκαταλείπουν τα χωράφια γιατί μειώνεται το εισόδημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ