Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Daredevil»

Παρόλο που ο δικηγόρος Ματ Μέρντοκ είναι τυφλός, οι υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις του λειτουργούν με υπεράνθρωπη οξύτητα. Τη μέρα ο Μέρντοκ εκπροσωπεί τους καταπιεζόμενους. Τη νύχτα μεταμορφώνεται σε Daredevil, έναν αδυσώπητο μασκοφόρο εκδικητή, που τριγυρνά στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης, έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη.

Ο «Daredevil» ήταν κόμικ και τώρα γίνεται ταινία. Εχουμε δει διάφορες παραλλαγές, φανταστικές ιστορίες μεταλλαγμένων ανθρώπων να γίνονται σούπερ ήρωες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πιο παλιά ήταν οι Σούπερμαν, Μπάτμαν, Σπάιντερμαν, και τώρα ο Daredevil... Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείτε μια τέτοια ταινία, αφού δεν έχει τίποτα να προσφέρει, ούτε περιπέτεια, ούτε κάτι που θα δείτε για πρώτη φορά. Εξάλλου, όλα μοιάζουν να είναι αντιγραφές από κάτι που έχετε ξαναδεί. Ενας τυφλός υπερήρωας προσπαθεί να σώσει τον κόσμο. Δεν είναι ανάγκη να πάτε σινεμά για να δείτε κάτι τέτοιο.

Το πράττει καθημερινά ο ...Μπους στο Ιράκ. Μόνον που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αμερικανός «υπερήρωας», εκτός από τυφλός και κουφός, έχει και ψυχολογικά προβλήματα και αυτά προσπαθεί να λύσει γιατί από ψυχαναλυτικής πλευράς θέλει να ξεπεράσει το κόμπλεξ που έχει απέναντι στον πατέρα του και ν' αποδείξει με κάθε τρόπο, ότι είναι καλύτερος και μπορεί να σκοτώσει περισσότερους. Κάθε γιος προσπαθεί να ξεπεράσει τον πατέρα. Νομίζω ότι ο Αμερικανός «υπερστερημένος» υπερήρωας από ψυχολογικής πλευράς τα έχει καταφέρει. Εχει ξεπεράσει τα κόμπλεξ του. Είναι καλύτερος φονιάς και το δείχνει με κάθε τρόπο...

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Μαρκ Στίβεν Τζόνσον. Με τους: Μπεν Αφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνγκαν, Κόλιν Φάρελ, Τζον Φάβρο, Τζο Παντολιάνο, Ντέιβιντ Κιθ, Σκοτ Τέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ