Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ;

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ...: «Οι διαδηλώσεις αυτές είναι το παράθυρο στο αύριο. Είναι η απαίτηση της νέας γενιάς των Ευρωπαίων πολιτών για την οριστική εγκατάλειψη των συνδρόμων του Ψυχρού Πολέμου, για τη χειραφέτηση της Ευρώπης από το άρμα της νέας αμερικανικής αποικιοκρατίας. Είναι το αίτημα της αλλαγής που οι πολιτικές ηγεσίες είτε θα μπορέσουν να το εκφράσουν, είτε θα ξεπεραστούν οι ίδιες!». (Από το κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ)

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΑ...: «Κινητοποιήσεις τέτοιας μορφής είναι αλήθεια ότι γεννούν κάποιον κίνδυνο συγκρουσιακής ατμόσφαιρας. Είναι, όμως, επίσης αληθές ότι αποτελούν το μόνο όπλο των πολιτών να ασκήσουν πολλαπλή πίεση συνετισμού όχι μόνον στις πολιτικές ηγεσίες τους, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης και τους οικονομικούς παράγοντες... Ο κόσμος δείχνει να αφυπνίζεται. Και αυτήν τη φορά η αιτία είναι τέτοια, που ουδείς εχέφρων μπορεί να μιλήσει υποτιμητικά για "πεζοδρόμιο" και επιπολαιότητα. Στο περί δικαίου αίσθημα, οι διαδηλωτές έχουν κερδίσει τη μάχη...». (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΙ; «Αν οι λαοί όλου του κόσμου δεν αντισταθούν με δυναμικές κινητοποιήσεις στην αυτοκρατορική αλαζονεία, "θα έρθει η σειρά" όχι μόνο και άλλων αραβικών χωρών, αλλά κάθε χώρας, που η κυβέρνησή της δε θα υπακούει και δε θα είναι αρεστή στον ηγεμόνα του πλανήτη. Η οργή των λαών, όταν εκδηλώνεται, είναι δύναμη μεγαλύτερη από εκείνη των πυραύλων και των έξυπνων όπλων που χρησιμοποιούν οι κουτοί παράφρονες και αλαζόνες εγκληματίες του κοινού διεθνούς δικαίου». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

«ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ»: «Η αντίδραση σ' αυτόν τον πόλεμο δεν πρέπει να γίνει δαιμονοποίηση ενός λαού (ο οποίος μάλιστα είναι σε μεγάλο ποσοστό κατά του πολέμου και διαδηλώνει ενάντια) ούτε η αμαύρωση των συμβόλων του με κάψιμο σημαιών. Πρέπει να υπάρξει ενός άλλου τύπου "αντιαμερικανισμός". Οχι αυτός που θα στρέφεται ενάντια στη χώρα, αλλά στις επιλογές της ηγεσίας του. Ο πολιτικός αντιαμερικανισμός...». (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ