Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε συνεχή αγωνιστική δράση!

Μαζικές και δυναμικές απεργιακές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών

Τα νιάτα έδωσαν και χτες τον τόνο(στιγμιότυπο από τη μαζική διαδήλωση στο Βόλο)

ICON

Τα νιάτα έδωσαν και χτες τον τόνο(στιγμιότυπο από τη μαζική διαδήλωση στο Βόλο)
Χιλιάδες Θεσσαλοί εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, συνταξιούχοι, καθώς και δεκάδες χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές διαδήλωσαν, χτες, στις πλατείες και στους δρόμους των πρωτευουσών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, απαιτώντας:

  • Να αποσυρθεί, αμέσως, η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, με ανάκληση των ελληνικών πλοίων από τον Περσικό Κόλπο και των Ελλήνων πιλότων από τα ΝΑΤΟικά «Αβακς».
  • Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση και πλήττει βάναυσα όλα τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.

Χτες, ολόκληρη η Θεσσαλία βρισκόταν σε συνεχή αγωνιστική δράση, καθώς οι εργαζόμενοι απεργούσαν, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, οι αγρότες κατέβηκαν από τα χωριά στις πόλεις, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι κλείδωσαν τα μαγαζιά τους, οι Νομαρχίες και οι δήμοι έκλεισαν, τα σχολεία και οι σχολές δε λειτούργησαν.

Στη Λάρισα, στο 100% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία στις επιχειρήσεις ΡΑΠΤΕΞ, ΦΑΣΙΟΝ ΓΚΡΟΥΠ, ΜΠΕΤΙΝΑ, ΣΤΑΦ, ΒΙΟΜΕΤ, ΕΛΛΑΣ ΕΛΕΚΤΙΚ, ΙΝΤΡΑΜΕΤ, στο 97% στους οικοδόμους, στο 95% στις επιχειρήσεις ιματισμού, στο 90% στις καθαρίστριες των σχολείων, ενώ μεγάλα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και σε άλλα εργοστάσια του νομού.

Επιτυχία είχε η 24ωρη απεργία και σε αρκετές επιχειρήσεις του Βόλου - π.χ. στον ΚΑΝΑΚΗ, στους οικοδόμους που εργάζονται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις κ.ά.- ενώ σε πολλές άλλες οι εργαζόμενοι έκαναν 4ωρη στάση εργασίας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι «κεντροαριστεροί» της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου «κατόρθωσαν» να μαζέψουν μόνο 50 εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν στα γραφεία του ΕΚΒ, ενώ πολύ περισσότεροι ήταν οι συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημαρχείου.

Τεράστιο σε όγκο και συγκλονιστικό σε παλμό ήταν το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 10.000 διαδηλωτές. Οπως προχτές, έτσι και χτες «τη δόξα έκλεψαν» οι χιλιάδες μαθητές, - όχι μόνο από τα σχολεία της πρωτεύουσας αλλά και επαρχιακών δήμων του νομού - που έφτασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου με πορείες.

Το «παρών» έδωσαν πολλοί εργαζόμενοι, αγρότες - υπήρχαν, συμβολικά, και τρακτέρ στην πλατεία - μαγαζάτορες και πλήθος εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων.

Αναλόγως μαζικά και δυναμικά - με τους μαθητές να πρωταγωνιστούν παντού - ήταν τα συλλαλητήρια στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μάχη δόθηκε σε όλη τη χώρα (2012-02-08 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη με επιτυχία (2010-05-06 00:00:00.0)
Θέλουμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο (2008-10-23 00:00:00.0)
Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη (2007-11-10 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο (2003-03-20 00:00:00.0)
Πιο ψηλά, πιο δυνατά! (2001-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ