Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - 4 ΧΡΟΝΙΑ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: 78 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Σαν σήμερα, πριν 4 χρόνια, το βράδυ της 24ης προς το ξημέρωμα της 25ης Μάρτη του 1999 ξεκινούσε μια από τις πιο φονικές επιδρομές του ιμπεριαλισμού. «Στόχος» η Γιουγκοσλαβία και όλα τα Βαλκάνια. Εκείνη η θηριωδία κράτησε 78 μέρες...

Σήμερα που οι δολοφόνοι «παίζουν» το τρομοκρατικό τους έργο στο Ιράκ, η κυβέρνηση δηλώνει: «Η Σούδα, αλλά και η φρεγάτα διεκπεραιώνουν αποστολές που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ιράκ»! (Γιάννος Παπαντωνίου, 20/3/2003).

Τότε, και ενώ βομβαρδίζονταν νοσοκομεία, σανατόρια και νεκροταφεία, δολοφονούνταν άμαχοι επιβάτες λεωφορείων και άμαχοι πρόσφυγες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε: «Οποιοι, όπως ορισμένοι συνάδελφοι στη Βουλή, βγαίνουν και λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε τους βομβαρδισμούς, λένε ένα μεγάλο ψέμα»! (Ακης Τσοχατζόπουλος, 2/6/1999).

Τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού συνεχίζονται. Το ΠΑΣΟΚικό θράσος, εκδηλωμένο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, επίσης. Η άρχουσα τάξη της χώρας και τα κόμματά της βάφουν, όπως και τότε, τα χέρια τους με αίμα.

Ο «Ρ», με το σημερινό του αφιέρωμα στη δραματική επέτειο, θυμίζει πώς μετατράπηκαν τότε τα Βαλκάνια σε πεδίο βολής για να γραφτεί ο «πρόλογος» της πλανητικής τρομοκρατίας που βιώνει σήμερα, ολόκληρος, πια, ο κόσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ