Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Δύο απόψεις για την αναδρομική ισχύ

Για έλλειψη προσωπικού μιλά ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Με υπαινιγμούς κατά του υπουργείου Τύπου ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης έθεσε χτες θέμα έλλειψης προσωπικού που θα επανδρώσει το ΕΣΡ, αλλά μίλησε για δύο απόψεις σε σχέση με την αναδρομική ισχύ των νόμων. Την έλλειψη στελέχωσης με ανάλογο προσωπικό, προκειμένου το ΕΣΡ να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο έργο του, υπογράμμισε με έγγραφά του προς τον υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του και συγκεκριμένα από τις 25 του Γενάρη. Συγχρόνως χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ ουσιαστικά «απάντησε» στον υπουργό Τύπου και για το θέμα της αναδρομικής εφαρμογής των νόμων, λέγοντας ότι υπάρχουν δύο απόψεις. Το θέμα της αναδρομικής ισχύος ή όχι των αποφάσεων του ΕΣΡ, που είχε επιβάλει πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ήταν, ως γνωστό, η αφορμή για να ξεσπάσει η κρίση μεταξύ ΕΣΡ και υπουργείου Τύπου. Κρίση που οδήγησε σε σειρά παραιτήσεων, μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου Παύλου Σούρλα και του αναπληρωτή προέδρου Αντώνη Μανιτάκη. Ο Δημήτρης Ρέππας δε θεώρησε νόμιμες τις αποφάσεις του ΕΣΡ που επέβαλε κυρώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και τις τροποποίησε, ισχυριζόμενος ότι δεν επιτρέπεται η αναδρομική επιβολή κυρώσεων. Για τον πρόεδρο Βασίλη Λαμπρίδη υπάρχει και η άλλη άποψη, έτσι όπως διατυπώνεται από μία απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και η οποία περιλαμβάνει τις γενικές αρχές σύμφωνα με τις οποίες σε πειθαρχικά παραπτώματα ισχύ έχει ο αυστηρότερος νόμος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη στελέχωσης του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και στις «κινήσεις» που έκανε ακόμη και ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανθρώπινη συνδρομή και βοήθεια στο έργο του ΕΣΡ. Είχε ζητήσει και υποδείξει μάλιστα στο υπουργείο Τύπου τρεις συγκεκριμένους υπαλλήλους που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ΕΣΡ και μάλιστα πριν γίνει η εξαγγελία των εκλογών, αλλά το υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του προέδρου. Τελικά το ΕΣΡ μέχρι στιγμής στελεχώθηκε από δύο υπαλλήλους της ΕΡΤ και έναν υπάλληλο που με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου το ΑΣΕΠ στελέχωσε το ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ χτες ασχολήθηκε και με τη «ροζ» σκανδαλολογία, για την οποία εξηγήσεις είχαν κληθεί να δώσουν εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, MEGA, STAR, ANTENNA και ALTER 5. Αναβολή ζήτησαν ο ΑΝΤΕΝΝΑ και ο ALTER 5. Η «ροζ» σκανδαλολογία αφορούσε τα δελτία ειδήσεων της 14ης του Φλεβάρη, αλλά και την εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη στο ALTER 5 της 28ης του Φλεβάρη, καθώς και την εκπομπή του MEGA «8 στον αέρα» με τον Νάσο Αθανασίου, στην οποία προσκεκλημένος ήταν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και στην τηλεφωνική γραμμή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών που παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα προσβολής της ιδιωτικής ζωής.

Την ερχόμενη βδομάδα, τέλος, το ΕΣΡ θα ελέγξει τα στοιχεία που αποστέλλονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να εκτιμήσει εάν ή όχι τηρείται η οδηγία για την προεκλογική περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ