Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΥΚΕΣ ΒΟΛΟΥ
Να σταματήσει η αδικία σε βάρος των καταστηματαρχών

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον υπουργό Οικονομίας

Την άμεση κατεδάφιση ελαφρών κατασκευών, που έχουν τοποθετηθεί από καταστηματάρχες στις Αλυκές Βόλου, ζητά με αυθαίρετη και τελείως αδικαιολόγητη απόφασή της η Κτηματική Υπηρεσία. Μάλιστα, για τις κατασκευές αυτές είχαν δοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές. Το θέμα έρχεται στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ Νίκο Γκατζή και Τάκη Τσιόγκα, οι οποίοι ζητούν από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να σταματήσει η αδικία. Η Ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος είναι η ακόλουθη:

«Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες της περιοχής Αλυκών Βόλου, ύστερα από την αυθαίρετη επιβολή προστίμων από την Κτηματική Υπηρεσία για δήθεν αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία των Νέων Παγασών.

Ο Δήμος Βόλου με την 328/1993 απόφαση του ΔΣ παρεμβαίνει στην παραλία των Αλυκών, της οποίας είχε το δικαίωμα χρήσης του χώρου και επιβάλλει στους καταστηματάρχες να υποβάλουν αποφάσεις με σχέδια - προτάσεις για κατασκευές μπροστά από τα καταστήματά τους καλαίσθητες και εναρμονισμένες με το περιβάλλον και εναρμονισμένες με τις υποδείξεις και την έγκριση της ΕΠΑΕ.

Κατόπιν αυτού το 1994 χορηγήθηκαν στους επαγγελματίες ειδικές άδειες ελαφρών κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους της παραλίας, με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος μπορεί μετά διετία να προχωρήσει στη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της παραλίας, στο σύνολο ή τμήμα του θαλάσσιου μετώπου.

Οι κατασκευές έγιναν και ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ βεβαίωσε -ύστερα από αυτοψία- ότι είναι εναρμονισμένες με τα εγκεκριμένα σχέδια.

Το 1995 η Κτηματική Υπηρεσία εγκαλεί τους παραπάνω ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές για αυθαίρετες κατασκευές εντός του αιγιαλού. Αφού παρέλαβε τους φακέλους με τις εγκεκριμένες άδειες της Πολεοδομίας Βόλου, πραγματοποίησε αυτοψία με αρμόδιο υπάλληλο και το θέμα έληξε.

Και ενώ οι καταστηματάρχες των Αλυκών τηρούσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καταβάλλοντας στο Δήμο Βόλου τέλη (7.000 δρχ. για το τετραγωνικό), όπως πλήρωναν και όλα τα προηγούμενα χρόνια, ξαφνικά τον Μάρτη του 2000 η Κτηματική Υπηρεσία χαρακτηρίζει όλες τις κατασκευές που είχαν γίνει με άδεια του Δήμου αυθαίρετες. Ζητά να κατεδαφιστούν εντός 15 ημερών, κοινοποιεί στους καταστηματάρχες υπέρογκα πρόστιμα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ (από το 1995) για κατασκευές που η ίδια τον ίδιο χρόνο είχε ελέγξει.

Επειδή στο Βόλο, λόγω και της μεγάλης ανεργίας, οι επαγγελματίες βιώνουν πολύ δύσκολη περίοδο ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε να σταματήσει η παραπάνω αδικία στους συγκεκριμένους καταστηματάρχες των Αλυκών Βόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ