Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΣΤΑΣ
Πολιτικός μεσαίωνας με δημοκρατικό μανδύα;

Ο Γιάννης Μπίστας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, μάς απέστειλε την παρακάτω δήλωση:

«Στην εποχή μας, όπου η Νέα Τάξη Πραγμάτων φαίνεται πανίσχυρη, και οι "εκσυγχρονιστικές" πολιτικές, άσχετα αποχρώσεων κυριαρχούν, φαινόμενα όπως αυτό της μήνυσης του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον εφημερίδας και στη συγκεκριμένη περίπτωση του "Ρ", δεν πρέπει να μας ξενίζουν. Ουσιαστικά ανάλογες πράξεις, θέτουν υπό διωγμό την έκφραση αντίθετων απόψεων - άρα και πολιτικών; - και σίγουρα τίποτα το καλό δεν προμηνύουν για την κοινωνία μας.

Η κυβέρνηση διά του υπουργού της Δικαιοσύνης αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευαίσθητη στην παράθεση της αντίθετης άποψης από μια εφημερίδα και μάλιστα μια αμιγώς πολιτική εφημερίδα, ενώ αντίθετα κλείνει τα αυτιά της και δεν κινητοποιείται σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα ή σε προκλητικές ενέργειες μεγάλων συμφερόντων. Φαίνεται ότι η πολιτική με τη χρήση κραυγών και ύβρεων που χαρακτηρίζει αρκετά κυβερνητικά στελέχη είναι το ζητούμενο, και όχι η αντιπαράθεση και ο διάλογος διαφορετικών απόψεων και πολιτικών. Μήπως ένας νέος πολιτικός μεσαίωνας με δημοκρατικό μανδύα είναι μπροστά μας;

Είναι χρέος κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά - όχι για ιδιοτελείς λόγους αλλά από πραγματικό ενδιαφέρον - να αντιταχθεί στην επιβολή πρακτικών που εκφράζονται από την απειλή μηνύσεων και διώξεων όσων δε συμφωνούν με την κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς αν σήμερα δεν αντιδράσουμε, αύριο ίσως είναι πολύ αργά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ