Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ
Προσπάθεια τόνωσης του ηθικού

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Ηρωική χαρακτήρισε την αντίσταση του ιρακινού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο Σαντάμ Χουσεΐν, κατά το νέο τηλεοπτικό του διάγγελμα το πρωί της Δευτέρας, μία μέρα μετά τη «μαύρη μέρα» για τα αμερικανο-βρετανικά στρατεύματα.

«Η νίκη είναι κοντά, θα νικήσουμε στη μητέρα όλων των μαχών», τόνισε ο Σαντάμ Χουσεΐν, χαιρετίζοντας την αντίσταση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων. «Ο εχθρός υποτίμησε τον ιρακινό λαό και την αντίστασή του. Οι εισβολείς συναντούν ηρωική αντίσταση» και προέτρεψε: «Χτυπήστε τους μέχρι να καταλάβουν ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν το έγκλημά τους» και κατόπιν «ο εχθρός δε θα μπορέσει να προκαλέσει και πάλι τον ιρακινό λαό ή την ανθρωπότητα».

Παράλληλα, ο ηγέτης του Ιράκ τόνισε ότι η χώρα του ανταποκρίθηκε σε όλα όσα απαίτησε η διεθνής κοινότητα τα τελευταία χρόνια, ακόμα και σε περιπτώσεις που τα αιτήματα ήταν παράνομα, «εκείνοι όμως έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο με την πρόσφατη εισβολή», σημείωσε.

«Ο Θεός μάς διέταξε να κόψουμε το λαιμό των εχθρών μας. Χτυπήστε τους εισβολείς και η ανταμοιβή σας θα έρθει από το Θεό. Η χώρα μας θα ελευθερωθεί και θα είναι και πάλι ασφαλής».

Επίσης, ο Σαντάμ Χουσεΐν αναφέρθηκε ονομαστικά στα στελέχη και στρατιωτικούς διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των Αμερικανών και των Βρετανών στις πόλεις και στις περιοχές, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις, τονίζοντας με σημασία ότι οι «εχθροί αποφεύγουν τις πόλεις, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις μας και επιτίθενται με τα αεροπλάνα προκειμένου να μην πολεμήσουν», σαφέστατες αιχμές για την αναδίπλωση των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων, αναφορικά με την αποφυγή της κατάληψης πόλεων, όπως της Βασόρας και της Νασιρίγια.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της Βασόρας και της Βαγδάτης να κάνουν υπομονή, γιατί η νίκη είναι πολύ κοντά.

«Ο εχθρός θα ηττηθεί στο πεδίο της μάχης, παρά την ένταση και την ενίσχυση των βομβαρδισμών», τόνισε ο Σαντάμ Χουσεΐν, προβλέποντας πάντως ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες των Αμερικανών, τόσο περισσότερο θα βομβαρδίζουν τον ιρακινό λαό και κατέληξε: «Ζήτω το Ιράκ, ζήτω η Παλαιστίνη, ζήτω το Ιράκ, η χώρα του ιερού πολέμου. Ο Θεός είναι μεγάλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ