Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΥΤΣΟΣ
Το λαϊκό κίνημα να απομονώσει τέτοιες πρακτικές

Ο Δημήτρης Νούτσος, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος του "Ρ", αποτελεί μια προσπάθεια του σύγχρονου κατεστημένου της ελληνικής κοινωνίας, φίμωσης μιας άλλης φωνής. Μιας φωνής που συντάσσεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων. Μιας φωνής που προβάλλει διαφορετικές ηθικές αξίες από εκείνες που επιτάσσουν τα μεγάλα συμφέροντα. Μιας φωνής που αρθρώνει διαφορετικό πολιτικό λόγο, από εκείνον που υποτάσσεται στη λογική των αριθμών και των δεικτών. Μιας φωνής που δεν έχει "σπόνσορες".

Επιπλέον, η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφίας που επιχειρείται τελευταία, αποτελεί απόπειρα χειραγώγησης και απόλυτου ελέγχου της πληροφόρησης. Τέτοια φαινόμενα θυμίζουν άλλες εποχές και είναι καταδικαστέα στη συνείδηση του λαού.

Ακόμη, τίθεται θέμα ηθικής τάξης, όταν αυτός που εξουσιάζει τη Δικαιοσύνη, τη χρησιμοποιεί για να στραφεί ενάντια στους αντιπάλους του, ποινικοποιώντας πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αντίδοτο σ' αυτή την κατάσταση, είναι η ανάπτυξη λαϊκού κινήματος που θα καταδικάσει και θα απομονώσει τέτοιες πρακτικές. Είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. Μια ευκαιρία είναι και οι επικείμενες εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ