Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΦΗ 3-0
«Μαύρη θύελλα» όνομα και πράγμα

Η Καλαμάτα πέτυχε χτες τη μεγάλη ανατροπή αφού κατάφερε να «πετάξει» εκτός Κυπέλλου τον ΟΦΗ. Το 1-0, υπέρ των Κρητικών, του πρώτου αγώνα δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και έδειξε πλέον περίτρανα ότι η αγωνιστική πτώση του ΟΦΗ είναι γεγονός. Το 3-0 της «μαύρης Θύελλας» επί της ομάδας του Γκέραρντ ήταν σαφώς μια μεγάλη αλλά ευχάριστη έκπληξη.

Αν και σαφώς κατώτεροι από την κρητική ομάδα, οι καλαματιανοί πήραν τη νίκη - πρόκριση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου χωρίς να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα από έναν ΟΦΗ που έδειχνε ότι δεν υπήρχε στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα αποφασισμένοι για τη νίκη. Ομως οι φιλοξενούμενοι έκαναν τις καρδιές των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο να κτυπήσουν δυνατά όταν το σουτ του Γκόμες βγήκε άουτ (9') και στο 22' όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε σωτήρια απόκρουση σε σουτ του Παπαγιαννάκη. Τα παράπονα των Κρητικών για τη διαιτησία ήρθαν προς το τέλος του α' μέρους όταν αρνήθηκε να δώσει πέναλτι υπέρ τους και όταν ακύρωσε γκολ του Δερμιτζάκη ως οφσάιντ. Αντίθετα, με τη λήξη του ημιχρόνου ο Παπίλιας έδωσε πέναλτι για τους γηπεδούχους που εκτέλεσε εύστοχα ο Τρούπκος.

Οι Καλαματιανοί είχαν τον έλεγχο και στο β' μέρος, όταν στο εικοσάλεπτο μεταξύ 60' και 78' έχασαν τρεις ευκαιρίες, αλλά στο 78' ο Τρούπκος διπλασίασε τα γκολ, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. Αντί όμως οι Κρητικοί να μειώσουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση δέχτηκαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά από έξοχη ενέργεια του Σοάρες στο 83'.

Η κλήρωση για τις τέσσερις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση του θεσμού, Πανιώνιος, Καλαμάτα, ΑΕΚ και Ιωνικός, θα γίνει στις 17 του Μάρτη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Μικές, Τζανετής, Ιωάννου, Κεφαλάς, Κάππος (49' Χίλτον), Σάμσον, Γεωργέας, Αλβες (46' Κουτσουρές), Μπόατενγκ (62' Σοάρες), Τρούπκος.

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Σκέντζος, Παυλόπουλος, Αδάμος (80' Τάουμεντ), Παπαγιαννάκης (80' Μητσόπουλος), Νιόπλιας, Διγκόζης, Μάουρο (60' Ιορδανίδης), Γκόμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ