Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενάντια στη διάλυση της ασφάλισης

Καλεί σωματεία του κλάδου σε αγωνιστική συστράτευση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού

Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία του κλάδου του μετάλλου να συντονίσουν τη δράση τους, για να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, κάνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας».

Στην ανακοίνωση τού Συνδικάτου, τονίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις τους, τόσο ο υπουργός Εργασίας, ο διοικητής του ΙΚΑ όσο και άλλοι, δηλώνουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, όπως να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 για όλους, άνδρες και γυναίκες. «Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το καθεστώς της 35ετίας και των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ο ελάχιστος χρόνος συνταξιοδότησης από τα 15 θα ανέβει στα 20 χρόνια, κ.ά.», τονίζει το Συνδικάτο.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει, η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Λευκής Βίβλου, για τη μείωση του εργασιακού χρόνου, με στόχο τον «απασχολήσιμο», δηλαδή τον μερικά εργαζόμενο, αμειβόμενο, ασφαλισμένο εργαζόμενο.

Το συνδικάτο καταγγέλλει τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που «κάνουν πλάτες» για να περάσουν όλα αυτά και ότι την «τακτική των συμβιβασμένων ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ακολουθεί και η πλειοψηφία της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου, που ούτε μπορεί, ούτε θέλει να οργανώσει την αγωνιστική αντίσταση των μεταλλεργατών και των σωματείων τους».

Καταλήγοντας καλεί όλα τα σωματεία της χώρας να συνεδριάσουν άμεσα και να υιοθετήσουν το κείμενο αυτό, για να σταλεί στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και στα κόμματα. Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, έχει υιοθετηθεί από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και την Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ