Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προεκλογικές απαιτήσεις και προειδοποιήσεις

Αξιώνουν από την κυβέρνηση και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, να δεσμευτούν από τώρα ότι στη μετα  - ΟΝΕ εποχή - δηλαδή μετά τις εκλογές - θα συνεχίσουν τη λιτότητα, θέτοντας σαν εθνικό στόχο την ... «ανταγωνιστικότητα»

Την από τώρα δέσμευση της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία - ότι δε θα θίξουν στο ελάχιστο τα «κεκτημένα» των βιομηχάνων - απαιτεί ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ). Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ηγεσία του ΣΒΑΠ, καλεί την κυβέρνηση και γενικότερα τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία στις εκλογές της 9ης ΑΠρίλη, να χαρακτηρίσουν - αμέσως μετά τις εκλογές - «ως μείζον θέμα της πολιτικής αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της εθνικής παραγωγής και το σοβαρότατο πρόβλημα του κόστους ενέργειας και της τιμολόγησης των καυσίμων».

Με αυτή τη δήλωση, η οποία έγινε από τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ Χρ. Φυρογένη, οι βιομήχανοι καθιστούν σαφές και προειδοποιούν, ότι μετά τις εκλογές και την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, θα ανακηρυχτεί ο νέος στόχος, αυτός της «ανταγωνιστικότητας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα κατώτερα λαϊκά στρώματα. Και αφού θεωρούν βέβαιη την επίτευξη του «εθνικού στόχου» για την ένταξη στην ΟΝΕ, αξιώνουν να τεθεί από τώρα «επί τάπητος» για τη μετα - ΟΝΕ εποχή, ο στόχος της «ανταγωνιστικότητας» που επιτάσσουν οι βιομήχανοι.

Ο νέος αυτός «στόχος», θα επιδιωχτεί να επιτευχθεί, μέσω της επέλασης των βιομηχάνων κατά των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, μέσω της διάλυσης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, της μείωσης των μισθών, των συντάξεων κ.ά., αλλά και μέσω των ελαφρύνσεων του μεγάλου κεφαλαίου από το δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των βιομηχάνων, που αδράζοντας ως ευκαιρία τη συνεχή αύξηση της τιμής του πετρελαίου σε διεθνή επίπεδα, θέτουν επιτακτικά ένα χρόνιο αίτημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι θα το ικανοποιήσει προσεχώς. Θέμα βάζουν και για τη μείωση της ενέργειας για λογαριασμό τους. Μάλιστα, αφήνουν και αιχμές για τη ρύθμιση μείωσης του Ειδικού Φόρου του ντίζελ που χρησιμοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η παρέμβαση για τη μείωση της τιμής της ενέργειας θα πρέπει να γίνεται συνολικά και όχι επιλεκτικά.

Αν και επίσημο υπόμνημα των θέσεων και των προκλητικών αιτιάσεων των βιομηχάνων, που είθισται να κατατίθεται προεκλογικά, δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αττικής και Πειραιά, Χρ. Φυρογένη, είναι ένα δείγμα για το πού θα επικεντρωθούν οι απαιτήσεις τους, την επομένη των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ