Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΔΝ
Συμπαράσταση με το λαό της Λιβύης

Συνάντηση της ΠΟΔΝ με τη Γενική Ενωση Λιβύων Φοιτητών

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), Ηρακλή Τσαβδαρίδη, με αντιπροσωπεία της Γενικής Ενωσης Λίβυων Φοιτητών (ΓΕΛΦ), με επικεφαλής τον Αμπντούλ Μαντούκ. Η συνάντηση είχε σαν αντικείμενο την ενημέρωση της ΠΟΔΝ για την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, μετά τη μερική άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ και τις νέες συνθήκες στις οποίες αγωνίζεται ο λαός της Λιβύης για πραγματική ανεξαρτησία, ανάπτυξη και ευημερία. Επίσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα δράσης της ΠΟΔΝ, όπως αυτά απορρέουν από την πρόσφατη σύνοδο του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στο Ανόι.

Ο εκπρόσωπος των Λίβυων φοιτητών τόνισε ότι «στη διάρκεια του πολύχρονου αεροπορικού αποκλεισμού τα θύματα υπήρξαν χιλιάδες. Εντονη υπήρξε η έλλειψη φαρμάκων και άλλων βασικών ειδών. Μετά την πρόσφατη μερική άρση των κυρώσεων δημιουργούνται ελπίδες, για μια ειρηνική ανάπτυξη και συνεργασία της Λιβύης με άλλες χώρες. Ο λαός μας στάθηκε όρθιος και τελικά πέτυχε τη νίκη, χάρη και στην αλληλεγγύη που έδειξαν οι άλλοι λαοί, κόντρα στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Οι Λαϊκές Επιτροπές και η κυβέρνηση ξεκίνησαν την ανασυγκρότηση της χώρας, με στόχο την αναπλήρωση του χαμένου εδάφους».

Από τη μεριά του ο Ηρ. Τσαβδαρίδης μετέφερε τις πάγιες εκτιμήσεις και την αλληλεγγύη των Οργανώσεων της ΠΟΔΝ προς το λαό και τη νεολαία της Λιβύης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μερική άρση των κυρώσεων, σημειώνοντας ότι αυτές πρέπει να αρθούν χωρίς όρους, ώστε να μπορέσει ο Λιβυκός λαός να αποφασίζει χωρίς ξένες επεμβάσεις για τις τύχες του.

«Η ΠΟΔΝ δεν έπαψε ποτέ να εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης, κόντρα στις επιβουλές των Αμερικανών και άλλων ιμπεριαλιστών. Γνωρίζουμε τους αγώνες σας και εκτιμούμε την αντοχή σας», τόνισε ο Ηρ. Τσαβδαρίδης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΔΝ ενημέρωσε για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, ξεχωρίζοντας τη διεθνή καμπάνια της ΠΟΔΝ κατά του ΝΑΤΟ, με αίτημα τη διάλυσή του. Ο Αμπντούλ Μαντούκ ευχαρίστησε θερμά την ΠΟΔΝ, αλλά και την ΚΝΕ για τη συνεπή συμπαράστασή τους στο λαό και τη νεολαία της Λιβύης και ενημέρωσε για το επερχόμενο 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Φοιτητών (ΔΕΦ), το οποίο θα φιλοξενηθεί από τη ΓΕΛΦ στην Τρίπολη της Λιβύης, από τις 13 - 18 Μάρτη. Με την αφορμή αυτή επιδόθηκε πρόσκληση στον πρόεδρο της ΠΟΔΝ να επισκεφθεί τη Λιβύη, την οποία και αποδέχτηκε.

Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή εκτίμηση ότι εχθρός των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός και η «νέα τάξη πραγμάτων» και την ανανέωση του «ραντεβού» στη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ