Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΙΝΑΠ
«Αλληλέγγυοι με τον αγώνα σας»

Μήνυμα συμπαράστασης της ΕΙΝΑΠ προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ελ Σαλβαδόρ

Ο πολύμηνος αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών του Ελ Σαλβαδόρ, της πάμπτωχης και πολύπαθης χώρας της Κεντρικής Αμερικής, με αποκορύφωμα την απεργιακή τους κινητοποίηση που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβρη, ώστε να μην ιδιωτικοποιηθούν τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας είχε απήχηση - και όχι τυχαία - στους Ελληνες νοσοκομειακούς γιατρούς, αν κι βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ετσι, με χτεσινή ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καταδικάζει την «απαράδεκτη κατάληψη των Δημοσίων Νοσοκομείων του Ελ Σαλβαδόρ από στρατιωτικούς γιατρούς, μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση από το Νοέμβριο του '99». Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους ούτως ώστε «να μην ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία, αλλά και για τη βελτίωση της περίθαλψης και της υγείας του λαού τους, που μαστίζεται από ασθένειες και φτώχεια».

Τέλος, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απευθύνει έκκληση «προς όλες τις Δημοκρατικές Δυνάμεις του τόπου να ενώσουν τη φωνή τους στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών του Ελ Σαλβαδόρ απέναντι στο κύμα του αυταρχισμού και της διάλυσης των Εθνικών Συστημάτων Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ