Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους του αγώνα

Στις 21 του Μάρτη πραγματοποιούνται πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Σε νέες πανσυνταξιουχικές περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, προχωρούν οι απόμαχοι της δουλιάς στις 21 του Μάρτη, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - Δημοσίου - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν αγωνιστικά την κοινωνική ασφάλιση και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων τους. Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα συσκέψεις συνταξιουχικών σωματείων ανά περιφέρεια.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Δράμα, στην οποία συμμετείχαν 14 συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, Εμπόρων από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα, τη Θάσο, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη . Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση περιφερειακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Καβάλα στις 21 του Μάρτη.

Κεντρικός ομιλητής στη σύσκεψη ήταν ο Α. Αναστασίου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος επισήμανε πως λόγω της δεκάχρονης πολιτικής λιτότητας οι συνταξιούχοι έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και ότι η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη αν δεν υπήρχαν οι συνεχείς αγώνες των συνταξιούχων. Υπογράμμισε το μεγάλο κίνδυνο που επικρέμαται πάνω από συνταξιούχους και εργαζόμενους μετά τις εκλογές, καθώς και οι δυο μονομάχοι του δικομματισμού ετοιμάζονται για κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Κάλεσε, τέλος, τους συνταξιούχους να καταψηφίσουν στις εκλογές και τα δυο αυτά κόμματα, που υποστηρίζουν την αντισυνταξιουχική πολιτική.

Την ανάγκη του κοινού αγώνα επισήμανε ο Ερ. Ποταμιανός, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ΤΣΑ, ενώ ο Σ. Ματθαίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΣ - ΤΕΒΕ, αναφέρθηκε στην επικίνδυνη πορεία του Οργανισμού Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Επίσης, χαιρέτισαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των σωματείων, που εξέφρασαν την απόφαση των συνταξιούχων να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Χτες πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη και στη Λάρισα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΠ από όλη τη Θεσσαλία και στην οποία αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και πορείες στις 21 του Μάρτη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, Δ. Μαυροδόγλου και Χρ. Τριάντης, αντίστοιχα και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ΤΣΑ, Δ. Κούστας.

Στις ομιλίες τους οι συνδικαλιστές τόνισαν την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στις συντάξεις και για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης υπογράμμισαν ότι στις εκλογές οι συνταξιούχοι θα πρέπει να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους όλους όσοι εφαρμόζουν ή στηρίζουν την αντισυνταξιουχική - αντιασφαλιστική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ